Concentric AB:s verksamhet för högspänningsfläktar levererar värmehanteringslösning för vätgasdrivna elgeneratorer

Concentric har tagit hem en strategiskt viktig prototyporder för sina högspänningsfläktar av en marknadsledande OEM-tillverkare som utökar sin verksamhet till utveckling och tillverkning av mobil och stationär elkraftproduktion från vätgas. Ordern, med ett uppskattat värde till över 1 miljon kronor, är ett bevis på Concentrics marknadsledande teknik och den avgörande roll företaget spelar i den pågående gröna omställningen. Tillsammans med andra ordar illustrerar detta den tillväxt som Concentric upplever inom energisystem, ett nyckelområde som lyftes fram under kapitalmarknadsdagen.

Den strategiska betydelsen av denna prototyporder sträcker sig bortom dess omedelbara ekonomiska värde och är ett tecken på Concentrics framgångsrika satsning på en marknad med hög potential för hållbar energiproduktion. Genom ett nära samarbete med en branschledande OEM-tillverkare kommer Concentric inte bara att stärka sin position inom marknaden för energisystem, utan också bidra till en bredare övergång till hållbara energikällor. Enligt en färsk rapport från Markets and Markets har kraftproduktion från vätgas vuxit fram som ett rent och hållbart alternativ till traditionella fossila bränslebaserade generatorer, och den globala marknaden för kraftproduktion från vätgas förväntas växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 10,5 % från 2022 till 2027.

- Detta avtal understryker betydelsen av vår ambition att utöka våra befintliga tekniskt ledande energisystemsprodukter. Denna nya marknad har liknande applikationskrav som de marknader vi traditionellt verkar på, och integrationen av högspänningsfläktar utgör ett stort och viktigt framsteg inom sektorn för mobil vätgasdriven elkraft. Denna innovation säkerställer optimala prestanda och förbättrad driftseffektivitet, vilket gör att generatorn kan uppfylla krävande effektkrav samtidigt som den garanterar optimal säkerhet", säger Martin Kunz, VD och koncernchef för Concentric AB.

För ytterligare information, kontakta: Lynne McCarthy (mediakontakt) på
telefon: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2023-07-24, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!