CombiGenes epilepsiprojekt CG01 har beviljats patent i två nya länder

CombiGene AB (publ) (”CombiGene”, ”Bolaget”) meddelar idag att patentverken i Australien och Indien har beviljat patent för epilepsiprojektet CG01. Godkännandet stärker projektet, som nyligen återgick till CombiGene.

CG01 har sedan tidigare beviljade patent i USA och Ryssland.

”Att CG01 beviljats patent i ytterligare två länder stärker projektet när vi nu arbetar med att skapa ett attraktivt erbjudande för en potentiell partner,” säger Karin Agerman, Chief Scientific Officer på CombiGene. ”Att hitta en ny partner för epilepsiprojektet är av hög prioritet för CombiGene under detta år,” avslutar Karin.

Om epilepsiprojektet CG01
CG01 är en unik genterapikandidat som riktar sig till en stor patientpopulation för att möta ett ouppfyllt behov inom epilepsibehandling. Epilepsi är ett stort globalt medicinskt problem med cirka 47 000 läkemedelsresistenta patienter med fokal epilepsi som beräknas tillkomma varje år i USA, EU4, Storbritannien, Japan och Kina. CG01 befinner sig i preklinisk fas.

Datum 2024-03-13, kl 09:30
Källa MFN
Bifogade filer
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.