Clinical Laserthermia Systems

Ytterligare två ClearPoint™ Prism-system installerade i USA

REG

CLS globala distributör ClearPoint Neuro Inc fortsätter den begränsade marknadslanseringen i USA av ClearPoint Prism Neuro Laser Therapy System, som är det nya varumärket för laserablationssystemet för MR-bildledda procedurer i hjärnan. Under första kvartalet installerade ClearPoint Neuro Inc. ytterligare två system på den amerikanska marknaden, vilket ger totalt tre etablerade system vid ledande neurokirurgiska centra i USA.

 

"Vi förväntar oss att fortsätta med den begränsade marknadslanseringen under hela 2023 i takt med att vi skaffar oss erfarenheter med systemet från olika kliniker och kirurger, men också med olika MR-skannrar och indikationer så som hjärntumörer och läkemedelsresistent epilepsi. Dessa behandlingar kommer hjälpa oss att bygga upp våra utbildningsverktyg inför den kommande, bredare lanseringen under 2024," säger Joseph Burnett, President & CEO, ClearPoint Neuro, Inc.

 

"Vi är mycket nöjda med teamet på ClearPoint Neuro och deras insatser för att etablera Prism Neuro Laser Therapy System för MR-bildledda NeuroLITT-procedurer på den amerikanska marknaden. Även vårt team på CLS är i högsta grad involverade och tillhandahåller produktutbildning och teknisk support på plats, vi samlar även in återkoppling från användare inför den kommande bredare lanseringen nästa år. " säger Dan J. Mogren, VD, Clinical Laserthermia Systems AB.

 

Utöver den kommersiella lanseringen i USA pågår en klinisk studie med ClearPoint Prism Neuro Laser Therapy System vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Det primära syftet är att samla in kliniska data som ska användas för ansökan om marknadsgodkännande i Europa.  Den kliniska studien förlängdes nyligen och upp till ytterligare 10 patienter med glioblastom kommer att behandlas.

 

 

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 maj 2023.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Dan J. Mogren, VD, Clinical Laserthermia Systems AB (publ)

Telefon: +46 (0) 70-590 11 40

E-post: dan.mogren@clinicallaser.com

 

Om ClearPoint Neuro

ClearPoint Neuros uppdrag är att förbättra och återställa livskvaliteten för patienter och deras familjer genom att möjliggöra behandlingar för de mest komplexa neurologiska störningarna med exakt noggrannhet. Tillämpningar av Bolagets nuvarande produktportfölj inkluderar djup hjärnstimulering, laserablation, biopsi, neuroaspiration och tillförsel av läkemedel, biologiska läkemedel och genterapi till hjärnan. ClearPoint® Neuro Navigation System har FDA-godkännande, är CE-märkt och är installerat på över 65 aktiva platser i Nordamerika, Europa och Sydamerika. ClearPoint Neuro har partnerskap med fler än 50 läkemedels- och bioteknikföretag, akademiska institutioner och kontraktsforskningsorganisationer som tillhandahåller lösningar för direkt CNS-tillförsel av läkemedel i prekliniska studier och kliniska prövningar över hela världen. Hittills har mer än 6 000 fall utförts och stöttats av Bolagets fältbaserade kliniska specialistteam, som erbjuder support och tjänster till våra kunder och partners över hela världen.

 

För mer information, besök www.clearpointneuro.com.

 

 

Om CLS

Clinical Laserthermia Systems AB (publ) utvecklar och säljer TRANBERG®| Termiska terapisystem, inklusive Thermoguide Workstation och sterila engångsartiklar, för minimalinvasiv behandling av cancertumörer och läkemedelsresistent epilepsi, enligt myndighetsgodkännanden i EU och USA. Produkterna marknadsförs för bildledd laserablation och används i studier för behandling med imILT®, Bolagets interstitiella lasertermoterapi för immunostimulerande ablation med potentiella abskopala effekter. CLS har sitt huvudkontor i Lund och dotterbolag i Tyskland, USA och Singapore. CLS är noterat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet CLS B. Certified Advisor (CA) är FNCA Sweden AB, Tel: +46 8 528 00 399. E-post: info@fnca.se.

 

För mer information om CLS, besök Companys hemsida: clinicallaser.se

 

Datum 2023-05-16, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!