Clinical Laserthermia Systems

Clinical Laserthermia Systems tillkännager slutförandet av den inledande fasen och förlängningen av den kliniska studien vid Radboud University Medical Center

REG

RUMC har på ett säkert sätt behandlat tio patienter inom den prövarinitierade studien med hjälp av TRANBERG® Thermal Therapy System med ThermoguideTM Workstation som är helt integrerat med klinikens MR-skanner och robotsystem. CLS och RUMC har kommit överens om att fortsätta samarbetet och har utökat studien med ytterligare 5 patienter som ska behandlas med MR-styrd fokal laserablation (FLA) med en transperineal åtkomst till prostatan utan assistan av deras robotsystem. Från denna nya grupp har den första patienten nu behandlats.

 

"Alla patienter i den inledande fasen av studien har behandlats tekniskt framgångsrikt och vi har nu börjat undersöka om vi kan uppnå samma resultat med en annan åtkomstväg för att nå målet. Med vävnadstemperaturer och tumörablation övervakad på bilder som förvärvats från vår MR-skanner - i nära realtid - av CLS Thermoguide Workstation, görs FLA-procedurerna på ett säkert och relativt snabbt sätt, säger Jurgen Fütterer, professor vid Radboud University Medical Center och huvudprövare.


"Vi är mycket glada över att Radboud University Medical Center i Nijmegen, ett av europas mest framstående centra för diagnos och behandling av prostatacancer, har kommit överens om att förlänga den prövarinitierade studien med vårt TRANBERG-system för MR-styrd FLA. Deras omfattande erfarenhet av fokalterapi säkerställer ytterligare en seriös bedömning av praktisk genomförbarhet och säkerhet för laserablation, nu med hjälp av en alternativ åtkomstmetod. Resultatet av denna utvärdering kan leda till ett snabbare och enklare införande av TRANBERG laserablation över hela världen", säger Dan J. Mogren, VD för Clinical Laserthermia Systems AB."

 

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 aug 2023.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Dan J. Mogren, VD, Clinical Laserthermia Systems AB (publ)

Telefon: +46 (0)705 90 11 40
E-post: dan.mogren@clinicallaser.com

 

 

Om CLS

Clinical Laserthermia Systems AB (publ) utvecklar och säljer TRANBERG®|Termiska terapisystem, inklusive Thermoguide Workstation och sterila engångsartiklar, för minimalinvasiv behandling av cancertumörer och läkemedelsresistent epilepsi, enligt myndighetsgodkännanden i EU och USA. Produkterna marknadsförs för bildstyrd laserablation och används i studier för behandling med imILT®, Bolagets interstitiella lasertermoterapi för immunostimulant ablation med potentiella abskopala effekter. CLS har sitt huvudkontor i Lund och dotterbolag i Tyskland, USA och Singapore. CLS är noterat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet CLS B. Certified Advisor (CA) är FNCA Sweden AB, Tel: +46 8 528 00 399. E-post: info@fnca.se.

 

För mer information om CLS, vänligen besök Bolagets hemsida: clinicallaser.se

 

Datum 2023-09-20, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!