Clinical Laserthermia Systems

Clinical Laserthermia Systems tillkännager initiering av klinisk studie för prostatacancer i samarbete med USA-baserade HALO Diagnostics

REG

Data från dessa patienter, som behandlas under de kommande 6-8 månaderna, kommer att föras in i ett patientregister där deras långtidsuppföljning genomförs. CLS TRANBERG-system ger säker och effektiv fokal laserablation av prostatatumörer med låg till medelhög risk, samtidigt som frisk vävnad bevaras för att minimera risken för oönskade biverkningar som erektil dysfunktion och urininkontinens.

 

I USA utförs över en miljon prostatabiopsier varje år som leder till diagnosen prostatacancer för nästan 250 000 män. Fokal laserablation av prostatatumörer har visat hög precision och noggrannhet med låg risk för biverkningar, såsom erektil dysfunktion och urininkontinens.

 

"CLS är glada över att samarbeta med Dr. Scionti och HALO Diagnostics i denna kliniskt betydelsefulla studie på effekten av att behandla prostatacancer med hjälp av bildledd fokal laserablation i en ASC", säger Michael Magnani, VD för CLS Americas. "Vi ser fram emot att ge kliniskt stöd och stötta vårt samarbete med Dr. Scionti för den nya TRANBERG-behandlingen. Studien är en fortsättning på vårt långvariga forskningssamarbete med HALO och bidrar med ytterligare bevis för att understödja den exakta cancerkontroll och livskvalitet som FLA erbjuder."

 

"Att inleda studiesamarbetet med HALO Diagnostics är en viktig milstolpe för CLS på vår väg mot att etablera TRANBERG-portföljen i USA som en överlägsen produkt för FLA vid fokal behandling av patienter som diagnostiserats med lokaliserad prostatacancer. För CLS är HALO Diagnostics långa erfarenhet och omfattande plattform för individanpassad diagnostik av särskilt intresse och tillför ytterligare värde till vårt samarbete", säger Dan J Mogren, VD för CLS AB.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Dan J. Mogren, VD, Clinical Laserthermia Systems AB (publ)
Telefon: +46 (0) 70-590 11 40
E-post: dan.mogren@clinicallaser.com

 

Om HALO Diagnostics

För mer information om HALO och prostataprogrammet på HALO Diagnostics, besök http://www.halodx.com

 

Om CLS

Clinical Laserthermia Systems AB (publ) utvecklar och säljer TRANBERG®|Termiska terapisystem, inklusive Thermoguide Workstation och sterila engångsartiklar, för minimalinvasiv behandling av cancertumörer och läkemedelsresistent epilepsi, enligt regulatoriska godkännanden i EU och USA. Produkterna marknadsförs för bildledd laserablation och används i studier för behandling med imILT®, Bolagets interstitiella lasertermoterapi för immunstimulerande ablation med potentiella abskopala effekter. CLS har sitt huvudkontor i Lund och dotterbolag i Tyskland, USA och Singapore. CLS är noterat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet CLS B. Certified Advisor (CA) är FNCA Sweden AB.

För mer information om CLS, vänligen besök Bolagets hemsida: clinicallaser.se.

 

Datum 2023-11-07, kl 13:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!