Clinical Laserthermia Systems

Clinical Laserthermia Systems erhåller order om 8,1 MSEK från ClearPoint Neuro

REG

CLS har ett kommersiellt samarbete med ClearPoint Neuro inom neurokirurgi som syftar till att utveckla och kommersialisera ett fullt integrerat system för MR bildstyrd stereotaktisk laserablation med mycket hög precision. Genom att erbjuda en lösning där båda företagens teknologier är integrerade kan användaren med hjälp av standardiserade arbetsflöden identifiera målvävnaden, navigera och positionera systemets laserapplikator samt övervaka och styra ablationsförloppet i målvävnaden med mycket hög precision och noggrannhet. Denna order är en del av ClearPoint Neuros begränsade marknadslansering i Nordamerika och följer en tidigare order som CLS erhöll i december 2023 på cirka 2,4 miljoner kronor, vilket innebär att det totala värdet på den senaste affären uppgår till cirka 10,5 miljoner kronor.

 

– Det här är viktiga order som utgör ytterligare en milstolpe i vårt samarbete med ClearPoint Neuro inom neurokirurgi. Den begränsade marknadslanseringen som ClearPoint Neuro nu genomför på den nordamerikanska marknaden har fortlöpt enligt plan och den här senaste ordern är ett steg i ambitionen att utöka marknadslanseringen med ytterligare kliniker utöver de fyra som redan idag ingår i programmet. Vi erhåller mycket positiv respons och viktiga insikter från de kliniker som vi nu arbetar med. Insikter från den begränsade marknadslanseringen utgör underlag för ytterligare systemoptimering inför den fullständiga marknadslansering som är planerad att inledas under andra halvåret i år, säger Dan J. Mogren, vd i CLS.

 

ClearPoint Prism Neuro Laser Therapy System möjliggör integration med ClearPoints neuronavigationsplattform och MRI-skannrar från ledande tillverkare. Systemet genomgår just nu en begränsad marknadslansering för användning inom neurokirurgi på den nordamerikanska marknaden.

 

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Dan J Mogren, VD
Telefon: +46 (0) 70-590 11 40

E-post: dan.mogren@clinicallaser.com

 

 

Om CLS

Clinical Laserthermia Systems AB (publ), utvecklar och säljer TRANBERG®|Thermal Therapy System, inklusive Thermoguide Workstation och sterilt engångsmaterial, för minimalinvasiv behandling av cancertumörer och läkemedelsresistent epilepsi, enligt regulatoriska godkännanden inom EU respektive USA. Produkterna marknadsförs för bildstyrd laserablation samt används i studier för behandling med imILT®, bolagets interstitiella lasertermoterapi för immunstimulerande ablation med potentiell abskopal behandlingseffekt. CLS har sitt huvudkontor i Lund samt dotterbolag i Tyskland, USA och marknadsbolag i Singapore. CLS är noterat på Nasdaq First North Growth Market under symbolen CLS B. Certified adviser (CA) är FNCA Sweden AB. 

 

Mer information om CLS finns på företagets webbplats: www.clinicallaser.se

 

 

Om ClearPoint Neuro

ClearPoint Neuros mission är att förbättra och återställa livskvaliteten för patienter och deras familjer genom att möjliggöra precisa behandlingar för de mest komplexa neurologiska sjukdomarna. Tillämpningar av företagets nuvarande produktportfölj inkluderar djup hjärnstimulering, laserablation, biopsi och leverans av läkemedel, biologiska läkemedel och genterapi till hjärnan. ClearPoint® Neuro Navigation System har FDA-godkännande, är CE-märkt och finns installerat på över 65 platser i USA, Kanada och Europa. ClearPoint Neuro samarbetar med fler än 50 läkemedels- och bioteknikföretag, akademiska institutioner och kontraktsforskningsorganisationer som tillhandahåller lösningar för direkt CNS-leverans av läkemedel i prekliniska studier och kliniska prövningar över hela världen. Hittills har mer än 6 000 ingrepp utförts och stöttats av företagets fältbaserade kliniska specialistteam som erbjuder support och tjänster till våra kunder och partners över hela världen.

 

Mer information om ClearPoint Neuro finns på företagets webbplats: www.clearpointneuro.com

 

 

 

Denna information är sådan som CLS är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-01-09 08:30 CET.

Datum 2024-01-09, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!