Se Cline Scientifics europeiska metod-patent för att tillhandahålla ett broskimplantat med kondrocyter.

Patentansökan hade titeln "En metod för att tillhandahålla ett broskimplantat med kondrocyter". Beslutet för godkänt patent trädde i kraft den 14 juni 2023, certifikatet ses som bifogat dokument.

Meddelandet om beviljande av detta patent mottogs från EPO och ett pressmeddelande skickades ut i april.

Ett metodpatent i Europa innebär att Clines tillvägagångssätt att utveckla stamceller till broskceller är skyddat inom EPO-medlemsländer och styrker därmed skyddet för slutprodukten i StemCART vilket är värdehöjande när projektet senare ska säljas eller utlicensieras.

 

StemCART är en medicinsk produkt för avancerad terapi (ATMP) som syftar till att revolutionera behandlingen av broskskador för patienter över hela världen. Så här säger ortopedkirurg och key opinion leader Professor Mats Brittberg om den här behandlingsformen:

Som ortopedkirurg men också forskare har jag tillbringat mer än 30 år med att behandla patienter med broskskador. Det är nu av stort intresse att se den nya användningen av stamceller för att producera funktionellt brosk för många patienter. Detta är nästa steg inom broskreparation.” MD, PhD, Professor, Ortopedkirurg Mats Brittberg.

Se en kort intervju med Mats Brittberg här: https://www.youtube.com/watch?v=3wZ4JXqqPEw 

För mer information vänligen kontakta:
Hanne Evenbratt, tillförordnad VD och VP – Research & Development
E-post: hanne.evenbratt@clinescientific.com
Telefon: +46 704 88 79 23

Datum 2023-07-03, kl 10:19
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!