Cline Scientific tillkännager Letter of Intent med NecstGen för tillverkning av sin stamcellsterapi för skadat brosk

Genom ett partnerskap kommer NecstGen att stödja vidareutvecklingen och tillverkningen av Clines cellterapi för skadat brosk, StemCART. StemCART är en Advanced Therapy Medicinal Product (ATMP) som syftar till att revolutionera behandlingen av broskskador för patienter över hela världen. Den svenska terapiutvecklarens plan är att utlicensiera eller avyttra StemCART till en kommersiell partner efter framgångsrika resultat av initiala kliniska prövningar.

Hanne Evenbratt, VD för Cline Scientific: "Detta LOI är ett viktigt första steg i Clines förberedelser för de kliniska faserna av StemCART och en huvudkomponent i tillverkningsstrategin. Vi är mycket glada över möjligheten att gå vidare med teamet på NecstGen och siktar på ett framgångsrikt samarbete."

Paul Bilars, VD för NecstGen: "Vi är glada att kunna stödja Cline Scientific under denna kritiska fas i utvecklingen av sin StemCART-terapi. Denna intentionsförklaring att samarbeta stämmer väl överens med vårt uppdrag att stödja organisationer som utvecklar terapier för patienter."

Om Cline Scientific

Cline Scientific utvecklar avancerade cancerdiagnostik och stamcellsterapier.  Clines unika, patenterade ytnanoteknologi erbjuder nya lösningar på kritiska utmaningar för cellbaserade produkter och processer inom Life Science. Cline driver två projekt in i klinisk fas, StemCART - en stamcellsterapi för broskreparation, och CellRACE - en cancerdiagnostisk produkt för att förutsäga metastasering.

Om NecstGen
NecstGen är ett kompetenscentrum för cell- och genterapi, beläget i en stor 4000m2 specialbyggd GMP-anläggning på det största bioklustret i Nederländerna, Leiden Bio Science Park. NecstGen tillhandahåller kritiska kontraktsutveckling, tillverkning och uthyrningstjänster till alla terapiutvecklare som siktar på att leverera nästa generations behandlingar till patienter. För mer information besök www.necstgen.com.

För mer information vänligen kontakta:
Hanne Evenbratt, VD
E-post: hanne.evenbratt@clinescientific.com
Telefon: +46 0704887923

Tristan Pritchard-Meaker
Head of Business Development
E-post: tristan@necstgen.com

 

Datum 2023-05-16, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!