Cline Scientific: I dag inleds Cline Scientific AB:s företrädesemission

Om företrädesemissionen
Styrelsen i Cline Scientific AB beslutade den 12 juni 2023 med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 19 april 2023 att genomföra en nyemission med företräde för befintliga aktieägare. Företrädesemissionen ökar aktiekapitalet med högst 3 854
 244,80 kronor genom emission av högst 2 171 946 aktier av serie A och högst 36 370 502 aktier av serie B. Nyemissionen tillför cirka 9,2 MSEK före emissionskostnader vid full teckning. Minimigräns för att fullfölja emissionen är satt till 5.5 MSEK, vilket innebär att tecknas inte emissionen till denna nivå så genomförs inte emissionen och samtliga teckningsrätter makuleras.

 

Villkor för nyemissionen
Rätten att teckna tillkommer i första hand bolagets aktieägare som för varje aktie erhåller en teckningsrätt, men även andra investerare såväl privata som institutionella är välkomna att teckna sig.

För varje (1) befintlig A-aktie erhålls en (1) teckningsrätt av serie A, och för varje befintlig B-aktie erhålls en (1) teckningsrätt av serie B. En (1) teckningsrätt ger rätt att teckna två (2) nya aktier i respektive serie. Varje utställd aktie har ett kvotvärde om 0,10 kronor per aktie.

Emissionskursen är 0,24 SEK per aktie.

Emissionen omfattar högst 2 171 946 aktier av serie A och högst 36 370 502 aktier av serie B. För fullföljande av emissionen krävs att minst 27 500 000 aktier tecknas. I annat fall avslutas emissionen och erhållen teckningslikvid återbetalas till respektive tecknare.

Aktier som inte tecknas med företrädesrätt ska i första hand tilldelas de som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter och som önska teckna ytterligare aktier, (oavsett om dessa var aktieägare på avstämningsdagen eller ej), pro rata deras teckning med stöd av teckningsrätter, och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. Eventuella därefter ska återstående aktier fördelas till de nya investerare som tecknat sig i emissionen.

De nya aktier som tillkommer i emissionen berättigar till vinstutdelning för första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna förts in i aktieboken hos Euroclear Sweden AB.

NOTERA ATT VARE SIG DEN LIKVID SOM ERLÄGGS FÖR TECKNINGSRÄTTER I MARKNADEN ELLER EVENTUELLT COURTAGE KOMMER ATT ÅTERBETALAS. DE INVESTERARE SOM FÖRVÄRVAR TECKNINGSRÄTTER I MARKNADEN. DE RISKERAR SÅLEDES ATT FÖRLORA HELA DET BELOPP DE HAR BETALAT FÖR TECKNINGSRÄTTERNA.

Tidsplan för företrädesemissionen

  • Teckningsperiod 26 juni – 12 juli 2023.
  • Teckning med företrädesrätt sker genom betalning senast den 12 juli 2023.
  • Teckning utan företrädesrätt kan ske under samma period.
  • Handel med teckningsrätter av serie B kommer att ske på First North under perioden 26 juni – 7 juli 2023. Vi avbruten emission förfaller samtliga teckningsrätter utan värde.
  • Handel med BTA av serie B kommer att ske från och med den dag som bolaget konstaterat att minimigränsen för fullföljandet av emissionen nåtts, vilket beräknas till den 19 juli 2023 till dess att aktierna registrerats hos Bolagsverket vilket beräknas ske i början av augusti 2023. Skulle inte minimigränsen för fullföljandet av emissionen uppnåtts återbetalas emissionslikviden till fullo via respektive tecknares ombud.

 

Observera att vissa banker och förvaltare kan ha ett sista svarsdatum för teckning i Företrädesemissionen som infaller före den 12 juli 2023. Aktieägare bör därför kontrollera med sin bank eller förvaltare om dessa har ett tidigare svarsdatum för teckning.

Fullständigt emissionsmemorandum och anmälningssedlar kommer att publiceras på Bolagets hemsida www.clinescientific.com och Nordic Issuings hemsida www.nordic-issuing.se innan teckningsperioden startar.

För frågor om Cline Scientific och företrädesemissionen, vänligen kontakta:
Hanne Evenbratt, VD
E-post: hanne.evenbratt@clinescientific.com
Telefon: 0704-88 79 23

Datum 2023-06-26, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!