Clean Industry Solutions

SolarSpring erhåller bidrag från EU LIFE-programmet för FoU-projektet SALTEAU

REG

Även om alternativa vattenresurser, avloppsvatten, bräckt vatten och havsvatten, är tillförlitliga vattenkällor, är deras användning mycket begränsad i EU (1,6% av vattenförsörjningen) på grund av relativt höga kostnader, kvalitet, teknisk tillförlitlighet, nya stränga EU-regler och acceptansfrågor. Alternativa vattenresurser innehåller värdefulla material och resurser som inte återvinns, vilket öppnar ett attraktivt tillvägagångssätt för att generera intäkter och minska vattenkostnaderna genom att aktivera cirkulär ekonomi avloppsvatten och brine mining system. LIFE SALTEAU syftar till att skapa nya och uppdaterade multifunktionella infrastrukturer med revolutionerande kapacitet för att få ut det verkliga värdet av alternativa avloppsvattenresurser. Innovativ teknik kommer att skalas upp av de sex partnerna Aqualia (Spanien), CIEMAT (Spanien), NX Filtration BV (Nederländerna), Aquaporin (Danmark), Omya (Österrike) och SolarSpring (Tyskland). Detta kommer att omfatta mikrobiell avsaltning, membranbaserade processer (direkt nanofiltrering, biomimetisk och membrandestillation), kapacitiv avjonisering och ett Ca/Mg-återvinningssystem, kopplat till förnybar energi (sol, vind och organiskt material). Långsiktig validering kommer att genomföras på två demoanläggningar, Medelhavet och Atlanten. Detta kommer att fungera som ett skyltfönster för tidiga användare och slutanvändare av sötvatten och Ca/Mg-produkter. 

SolarSprings roll i konsortiet kommer att vara som teknikleverantör och expert för det mellanliggande saltlösningskoncentrationssteget mellan förkoncentrering och kristallisering. Ämnet resursåtervinning från saltlösningar bygger på tidigare erfarenheter från t.ex. BrineMine-projektet men överträffar den tidigare skalan och nivån av processintegration med råge. För detta 4-åriga projekt kommer SolarSpring att erhålla 351 800 € med en finansieringsgrad på 60%.

Denna information är sådan som Clean Industry Solutions Holding Europe är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-02-26 13:33 CET.

Datum 2024-02-26, kl 13:33
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!