Clean Industry Solutions

Kallelse till årsstämma

REG

Aktieägarna i Clean Industry Solutions Holding Europe AB (publ) (org. nr 559110-3972) kallas till årsstämma tisdagen 13 juni 2023 kl. 14.00 på A House, Östermalmsgatan 26 A i Stockholm.

Hybridevent - där alla behöver logga in    

Stämman genomförs i både fysiskt och digitalt format. Det går att delta både på plats i Stockholm och via en digital plattform. Hybridupplägget innebär att samtliga deltagare, även de som finns på plats i Stockholm, behöver logga in i den digitala plattformen.  Man behöver vara inloggad för att kunna rösta på stämman. Detta innebär att alla deltagare på plats i Stockholm behöver ha med sig en smartphone, surfplatta eller laptop. Årsstämman kommer att hållas på engelska. För den digitala plattformen svarar Legimeet.

Rätt att delta

Aktieägare som önskar delta i årsstämman ska vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast fredagen den 2 juni 2023. Aktieägare som valt att förvaltarregistrera sina aktier måste tillfälligt omregistrera sina aktier i eget namn för att ha rätt att delta i årsstämman.

Anmälan

Aktieägare ska anmäla sitt deltagande i årsstämman senast onsdagen den 7 juni 2023 kl. 12.00 via webbplatsen www.legimeet.com/cleanindustrysolutions2023. Aktieägare meddelar om de kommer att delta fysiskt eller digitalt. (Eventuella ombud anmäler sig själva till bolagsstämman.) Vid anmälan ska namn, personnummer/ organisationsnummer, adress och telefonnummer samt antalet företrädda aktier uppges. Om aktieägare företräds av ombud ska fullmakt uppvisas.  Fullmakten ska vara skriftlig och undertecknad av fullmaktsgivaren. Om fullmakten utfärdats av juridisk person, ska bestyrkt kopia av registreringsbevis för den juridiska personen bifogas. Fullmakt och registreringsbevis får ej vara äldre än ett år.

Inloggning

Inloggning till bolagsstämman öppnar kl. 13.00 den 13 juni 2023. Aktieägare som önskar delta vid bolagsstämman bör logga in god tid före, dock senast kl. 14.00 den 13 juni 2023. Observera att efter det att bolagsstämman inletts kl. 14.00 den 13 juni 2023 går det inte längre att logga in för att delta i och rösta vid bolagsstämman.

Åtkomst till bolagsstämman    

Webbplatsen, www.legimeet.com/cleanindustrysolutions2023 nås via internet genom de flesta webbläsare (Chrome rekommenderas) via en dator, telefon eller surfplatta med internetanslutning, kamera och mikrofon. Identifiering sker via Bank-ID. Vänligen säkerställ att din webbläsare är kompatibel för åtkomst till webbplatsen och att internetuppkoppling tillåter att visa video i webbläsare samt att du har en stabil nätverksförbindelse under hela bolagsstämmans förlopp. Stäng ned andra videochattar som till exempel Zoom, Teams osv. när du kopplar upp dig till bolagsstämman för att förhindra störningar.
 
Inloggning till bolagsstämman

1. Gå in på följande länk: www.legimeet.com/cleanindustrysolutions2023
2. Registrera dig hos Twebcast (Legimeets plattformsleverantör) genom att:
3. Fylla i din e-postadress.
4. Acceptera villkor för hantering av personuppgifter i Twebcast (plattformsleverantören).
5. Fyll i den 4-siffriga kod som du får skickad till din e-post.
6. Ta dig vidare till bolagsstämman genom att: Klicka på "Verify" och seden på "Log in".
7. Acceptera villkor för hantering av personuppgifter för bolagsstämman.
8. Identifiering med BankID

Behandling av personuppgifter

I samband med anmälan kommer bolaget och Legimeet att behandla de personuppgifter som efterfrågas enligt ovan om aktieägare och eventuellt ombud. De personuppgifter som kommer att behandlas inhämtas från aktieboken och på anmälningssidan. Personuppgifterna kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd, sammanställning av röster och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. Personuppgifterna kommer endast att användas för denna bolagsstämma.


Förslag till dagordning med beslutsförslag i korthet


1.    Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman

2.    Upprättande och godkännande av röstlängd

3.    Godkännande av dagordning

4.    Val av en person att jämte ordförande justera protokollet

5.    Prövning om stämman blivit behörigen sammankallad

6.    Redogörelse för styrelsens arbete

7.    Verkställande direktörens anförande

8.    Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen

9.    Redogörelse för revisionsarbetet under året

10.    Beslut om

a) fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen,

b) dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen, 

c) ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter och verkställande direktören

Styrelsen föreslår årsstämman att disponera över bolagets resultat enligt styrelsens förslag i årsredovisningen. Styrelsen föreslår vidare att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2022.


11.    Valberedningens redogörelse för sitt arbete

12.    Fastställande av antalet styrelseledamöter och eventuellt styrelsesuppleanter som ska utses av årsstämman

Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av sex ledamöter och inga suppleanter.


13.    Fastställande av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Styrelsen föreslår att ersättning ska bestå av fast lön, rörlig lön, pensionsförmåner samt övriga förmåner. Ersättningen ska vara marknadsmässig och baserad på kompetens, prestation samt ansvarsområde.
 

14.    Fastställande av styrelse- och revisorsarvoden

Valberedningen föreslår ett årligt arvode på 130,000 kronor till ordföranden plus 40,000 kronor för kontorsutgifter och 47,300 kronor till övriga styrelseledamöter. Styrelsen föreslår att för revisorer ska ersättning utgå enligt godkänd faktura.


15.    Val av styrelse, styrelseordförande och revisorer 

Valberedningen föreslår att välja Finn Johnsson, styrelseordförande (omval), Christian Zahler, styrelseledamot (omval), Marie-Louise Olsson Dawwas, styrelseledamot (omval), Markus Augustsson, styrelseledamot (omval), Korbinian Kramer, styrelseledamot (omval) och samt Rebecca Schwantes, styrelseledamot (ny) för tiden intill nästa årsstämma.

Valberedningen föreslår att på ett år välja Finnhammars Revisionsbyrå AB till revisionsbolag. 

Daniel Pfeifle kommer att lämna styrelsen och Rebecca Schwantes kommer att ta hans plats. 

Rebecca Schwantes är en brittisk/tysk mekanik- och processingenjör. Hon föddes i Köln den 12 maj 1981. Hon tog examen från Darmstadt University of Applied Sciences med en Dipl. Ing. (FH) i maskinteknik och fortsatte sina studier vid Technische Universität Braunschweig med en M.Sc. i Sustainable Management and Protection of Water medan hon arbetade på forskningsavdelningen för membrandestillation vid Fraunhofer ISE i Freiburg, Tyskland. År 2014 började hon på Spin-off bolaget, SolarSpring GmbH, som forskare och projektledare. Hennes doktorsexamen om design och anpassning av membrandestillationsteknik för industriella tillämpningar kommer att avslutas i slutet av 2024.


16.    Förslag till principer för utseende av valberedning

17.    Ändring av Bolagsordning

I syfte att kunna utnyttja det alternativ som aktiebolagslagen medger om att besluta om poströstning föreslår styrelsen att en ny § 8, med nedanstående lydelse, införs i bolagsordningen samt att numreringen i bolagsordningen ändras på följande vis: nuvarande § 8 blir § 9, nuvarande § 9 blir § 10, nuvarande § 10 blir § 11 och nuvarande § 11 blir § 12. 

Föreslagen lydelse: 

§ 8 Poströstning     

Styrelsen får inför en bolagsstämma besluta att aktieägarna ska kunna utöva sin rösträtt per post före bolagsstämman enligt vad som anges i 7 kap. 4 a § aktiebolagslagen. 

Styrelsen föreslår att den verkställande direktören eller den han sätter i sitt ställe bemyndigas att vidta de smärre justeringar i ovanstående beslut som kan visa sig erforderligt i samband med registrering av bolagsordningen vid Bolagsverket.

För giltigt beslut fordras att förslaget biträds av aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.


18.    Beslut om bemyndigande till styrelsen om nyemission av aktier 

Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästkommande årsstämma, inom bolagsordningens gränser fatta beslut om nyemission/-er av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler. Sådan nyemission ska kunna ske med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport, kvittning eller eljest med villkor enligt 13 kap. 5 § första stycket punkten 6 och 2 kap 5 § andra stycket 1-3 och 5 aktiebolagslagen. 

Nyemission/-er i enlighet med detta bemyndigande ska ske på marknadsmässiga villkor. Styrelsen ska äga rätt att bestämma villkoren i övrigt för nyemissioner enligt detta bemyndigande samt vem som ska äga rätt att teckna de nya aktierna. Skälet till att styrelsen ska kunna fatta beslut om nyemission/-er med avvikelse från aktieägares företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport- och kvittningsemission eller eljest med villkor enligt ovan är att Bolaget ska ges handlingsutrymme i samband med strategiska förvärv av bolag eller rörelser samt kunna stärka bolagets finansiella ställning vid behov.

Styrelsen föreslår vidare att stämman bemyndigar styrelsen, eller den styrelsen utser, att vidta de smärre justeringar i detta beslut som kan komma att vara nödvändiga i samband med registrering vid Bolagsverket och vid Euroclear Sweden AB.

För giltigt beslut fordras att förslaget biträds av aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.


19.    Övriga frågor

20.    Stämmans avslutande  

Övrigt
Totalt uppgår antalet aktier och röster i bolaget per dagen för kallelsen till 25 497 762.

Styrelsens fullständiga förslag till beslut, redovisningshandlingar och revisionsberättelse kommer att finnas tillgängliga hos Bolaget och på Bolagets hemsida, www.cleanindustrysolutions.com, senast från och med den 23 maj 2023 samt kommer att skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Clean Industry Solutions Holding Europe AB
c/o Win-Win Ekonomi AB
Palmfeltsvägen 21
SE-121 62 Johanneshov/Sweden
E-mail: info@cleanindustrysolutions.com
Internet: www.cleanindustrysolutions.com
T + 46 611 81 06 10

Datum 2023-05-10, kl 16:02
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!