Clavister och PandionAI tillkännager lansering av det gemensamma projektet S.E.C.U.R.E.

Örnsköldsvik, 11 oktober, 2023 – Clavister, ledande inom europeisk cybersäkerhet för verksamhetskritiska tillämpningar, och PandionAI, en innovativ start-up inom rymdteknik, tillkännager lanseringen av det gemensamma projektet S.E.C.U.R.E. (Space Edge Computing with Unassailable and Robust Enforcement’), vilket är finansierat av Rymdstyrelsen.

S.E.C.U.R.E. behandlar skärningspunkten mellan jordobservationsteknik, cybersäkerhet och verksamhet i rymden. Clavister, som är cybersäkerhetspartner i projektet, kommer att arbeta för att förbättra säkerhet och tillförlitlighet för PandionAI:s Alert Satellite System (AlertSat). Inom ramarna för S.E.C.U.R.E. kommer Clavister att använda företagets AI-baserade cybersäkerhetslösning för att stärka AlertSats försvar mot nya cyberhot. Detta inkluderar proaktiv hotdetektering, autonom respons och kontinuerliga systemförbättringar.

S.E.C.U.R.E.-projektet förväntas främja cybersäkerhet i rymden, skydda satellitinfrastruktur, dataintegritet och tillgänglighet samtidigt som man förbereder sig för framväxande cyberhot. Det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet är unikt och främjar samarbete mellan rymdindustrins intressenter, cybersäkerhetsexperter och AI-ingenjörer.

Projektet är indelat i två faser. Under den första fasen kommer hotlandskapet kring rymdteknik att bedömas för att informera om utvecklingen av säkerhetspraxis och mekanismer. Den andra fasen omfattar skapande av en testmodell av AlertSat för att möjliggöra dess fortsatta utveckling i syfte att säkerställa både motståndskraft och prestanda.

Om PandionAI
PandionAI säkrar behoven av snabb AI-driven intelligens ombord på AlertSat i syfte att ge slutanvändare möjlighet att anpassa varningar när relevanta händelser upptäcks. Företagets uppdrag är att överbrygga klyftan mellan rymden och användare, förbättra säkerhet, transparens och snabb informationsleverans för väl underbyggt beslutsfattande. För ytterligare information, besök pandionai.com.

Presskontakter:

Camilla Törnblom, kommunikations- och marknadschef på Clavister
Camilla.Tornblom@Clavister.com

För kontakt med PandionAI, e-post info@pandionai.com

Datum 2023-10-11, kl 13:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!