Clavister inleder kontraktsförhandlingar med en europeisk försvarskund

MAR

Örnsköldsvik - 15 september 2023 - Clavister, en ledare inom europeisk cybersäkerhet för verksamhetskritiska tillämpningar, meddelar idag att en europeisk försvarskund avser att anskaffa Clavisters Cyber Armour-system för sina kundtillämpningar. Villkorat de formella kontrakt som för närvarande förhandlas mellan Clavister och kunden, uppgår det förväntade ordervärdet för anskaffningen till cirka 160 MSEK.

En europeisk försvarskund avser att anskaffa Clavister Cyber Armour, ett integrerat cybersäkerhetssystem, för sina kundtillämpningar. Som ett första steg har kunden kontrakterat Clavister att utveckla en ny produkt som en del av Cyber Armour-systemet för att möta användarnas krav. 
 
Den nya produkten är en kraftfull militärklassad säkerhetsgateway-produkt, utformad för att vara en integrerad del av elektronik- och kommunikationsstrukturen i högt digitaliserade försvarsplattformar. Jämfört med tidigare produkter i familjen erbjuder den nya produkten mer anslutningsmöjligheter, bättre serviceförmåga på fältet samt ett bättre prestanda-till-kostnadsförhållande.
 
Enligt det initiala kontraktet kommer den nya Cyber Armour-produkten att börja utvecklas omgående, samt vara redo för leveranser under 2024.
 
Vidare har Clavister och kunden inlett formella kontraktsförhandlingar avseende leveranser av den nya produkten. Det uppskattade ordervärdet för dessa leveranser, under förutsättning att de formella avtalen slutförs framgångsrikt, uppgår till cirka 160 MSEK. Kontraktsförhandlingarna förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2023.
 
John Vestberg, VD för Clavister: "Den senaste utvecklingen på slagfältet påvisar den ökande risken från cyberattacker som riktar sig mot militära plattformar. Clavister Cyber Armour är en effektiv lösning för att öka den digitala motståndskraften i försvarsplattformar. Vi är glada att se att vår satsning på försvarsområdet fortsätter att utvecklas med fler kunder som antar en modern cyberförsvarsstrategi”. 

Datum 2023-09-15, kl 14:47
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!