Rapport för andra kvartalet 2024

MAR
Andra kvartalet (apr-jun) 2024Första halvåret (jan-jun) 2024
Nettoomsättning 1 483 tkr (949)Nettoomsättning 3 989 tkr (1 512)
Rörelseresultat -2 487 tkr (-4 644)Rörelseresultat -5 631 tkr (-10 542)
Resultat per aktie -0,09 SEK (-0,16)Resultat per aktie -0,21 SEK (-0,48)


Väsentliga händelser under andra kvartalet 2024
• CirChem inleder pilotprojekt med en ledande aktör inom färgindustrin
• CirChem beviljas markköp av Vänersborgs kommun för utökning av anläggningen
• CirChem genomför en riktad nyemission samt upptar konvertibelt lån
• CirChem får sin största enskilda order genom ett nytt samarbete med Stena Recycling Danmark
• CirChem tecknar avtal med ledande fordonstillverkare
• VD och CFO köper fler aktier i CirChem
Väsentliga händelser efter utgången av rapportperioden
• CirChem utser ny CFO
• CirChem avslutar avtal om likviditetsgaranti

VD kommenterar

Vi levererar vårt bästa andra kvartal hittills och ser en stark inledning av årets tredje kvartal. Vi befinner oss i en tid av snabb förändring och betydande framsteg, där vår vision om en hållbar framtid genom cirkulär kemi tar form och växer sig starkare varje dag.

Det andra kvartalet markerade ytterligare en förbättring finansiellt med en ökning av nettoomsättningen med 56 % jämfört med samma kvartal 2023. Ser vi till det första halvåret så uppgick nettoomsättningen till 3 989 MSEK, vilket är en ökning med 164 % jämfört med föregående år. Denna tillväxt är ett direkt resultat av den ökade efterfrågan på våra tjänster där vi
skapar tydlig kundnytta både ur hållbarhets- och lönsamhetsperspektiv. Trots ett fortsatt negativt rörelseresultat för det första halvåret på 5 631 MSEK, har vi lyckats effektivisera vår verksamhet och minska våra förluster med 47 %.

Under kvartalet har vi uppnått flera betydande milstolpar som stärker vår position som ledande aktör inom cirkulär återvinning av lösningsmedel:

Samarbetet med Stena Recycling Danmark utgör vår största enskilda order hittills där vi ska hantera cirka 4 000 ton lösningsmedelsavfall under andra halvåret 2024. Det här är en viktig milstolpe för oss som bevisar vår förmåga att leverera högkvalitativa lösningar i Norden. Vi har investerat i ny dedikerad utrustning och extra personal för att kunna hantera den här ordern och förväntar oss betydande klimatvinster och signifikanta intäkter från detta projekt. De första in- och utleveranserna ägde rum i slutet av kvartalet och full effekt förväntas under andra halvåret.

Vårt nya avtal med en av världens ledande tillverkare av tunga fordon som ingicks under kvartalet stärker vår närvaro inom denna viktiga sektor och öppnar möjligheter till flera samarbeten framöver. Investeringar i nödvändig utrustning och implementering av ny produktionsteknologi har påbörjats och vi förväntar oss kunna inleda leveranser under årets sista kvartal. Detta långsiktiga samarbete visar att vår teknik är innovativ, tillförlitlig och skalbar.

Dessa befintliga samarbeten tillsammans med de pågående dialoger om nya samarbeten har legat till grund för ytterligare expansion av vår anläggning i Vargön. Vi har fått klartecken från Vänersborgs kommun om att få förvärva mark så att vi kan utöka anläggningsytan med cirka 20 %. Detta är en viktig del av vår strategi för att möta den växande efterfrågan och säkerställa att vi kan leverera på våra åtaganden både nu och i framtiden. De administrativa processer som ska möjliggöra att vi får tillgång till marken pågår och vi hoppas kunna påbörja de första markarbetena under det fjärde kvartalet.

Framgång är sällan linjär, och medan vi fortfarande står inför utmaningar, är vi beslutsamma att uppnå våra långsiktiga mål. Vi har nyligen säkrat ytterligare finansiering genom en riktad nyemission och ett konvertibelt lån, vilket ger oss de resurser vi behöver för den pågående expansionen på anläggningen.

När vi blickar framåt, ser vi stora möjligheter att fortsätta stärka vår position, driva innovation, utveckla våra teknologier och expandera vår kapacitet, allt med ett tydligt mål i sikte: att skapa hållbar och lönsam framtid för både våra kunder, vår planet och CirChem.

Jag vill rikta ett stort tack till våra medarbetare, kunder, partners och er, våra aktieägare. Tillsammans fortsätter vi på inslagen bana mot en ljus framtid fylld med möjligheter att växa och bidra till en bättre värld, med målet att göra CirChem till en symbol för innovativ och lönsam hållbarhet.

Petra Sas
VD CirChem

Rapporten för andra kvartalet
Rapporten för andra kvartalet 2024 är bifogad som pdf och finns tillgänglig på https://circhem.com.

Datum 2024-08-14, kl 08:00
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet