CirChem inleder samarbete med en ledande aktör inom fordonsindustrin för cirkulär återvinning av lösningsmedel

MAR

CirChem meddelar att samarbetet inleds med en pilotstudie som syftar till att utvärdera och verifiera kvaliteten och logistiken avseende cirkulär återvinning av lösningsmedel.

Det insamlade använda lösningsmedlet kommer att renas vid CirChems anläggning i Vargön och därefter återföras till samarbetsparten i en sluten kretsloppslösning. Denna pilot är i linje med både CirChems och samarbetspartens kontinuerliga hållbarhetsarbete och strävan efter att skapa cirkulära flöden för återanvändning av lösningsmedel.

”Vårt övergripande mål är att generera klimatmässiga fördelar för våra industriella partners genom att erbjuda en både lönsam och effektiv återvinning av lösningsmedel.”, säger Petra Sas, VD för CirChem. ”Vi är stolta över förtroendet att genomföra denna pilot, vilket markerar ett viktigt steg i utvecklingen av vår affärsmodell för att skapa ekonomiskt hållbara cirkulära system för återvinning av industriellt lösningsmedel. Detta initiativ är en win-win-win-situation för industrin, samhället och CirChem.”

CirChem innehar en ledande position i Norden inom cirkulär återvinning av lösningsmedel och har miljötillstånd för att hantera upp till 20 000 årston vid sin anläggning i Vargön. Tidigare under 2023 meddelade bolaget ett initiativ fokuserat på cirkulär återvinning inom fordonsindustrin. Detta pilotprojekt är en direkt fortsättning på det initiativet. 

Datum 2024-02-05, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!