CirChem inleder pilotprojekt med en ledande aktör inom färgindustrin

CirChem meddelar att pilotprojektet syftar till att utvärdera och verifiera kvaliteten och logistiken avseende cirkulär återvinning av lösningsmedel. Det här är CirChems första projekt som specifikt riktar sig mot färgindustrin, och markerar ett viktigt steg i bolagets strategi att expandera teknologier och tjänster till nya marknader och sektorer.

Det använda lösningsmedlet kommer samlas in för att renas vid CirChems anläggning i Vargön och därefter återföras till samarbetsparten i en sluten kretsloppslösning. Denna pilot är i linje med såväl CirChems som samarbetspartens kontinuerliga hållbarhetsarbete och strävan efter att skapa cirkulära flöden för återanvändning av lösningsmedel.

”Vårt primära mål är att leverera klimatmässiga fördelar till våra industriella partners genom att tillhandahålla en lönsam och effektiv återvinningslösning för lösningsmedel.”, säger Petra Sas, VD för CirChem. ”Vi är stolta över det förtroende som vi fått att genomföra denna pilot. Det representerar ett viktigt framsteg i utvecklingen av vår affärsmodell för att skapa ekonomiskt hållbara cirkulära återvinningssystem.”

CirChem är en ledande aktör i Norden inom cirkulär återvinning av lösningsmedel och har miljötillstånd för att hantera upp till 20 000 årston vid sin anläggning i Vargön. Bolaget har flera andra pågående projekt mot både fordonsindustrin och läkemedelsindustrin. Bolaget befinner sig i en expansionsfas där fokus ligger på utökning av produktionskapaciteten på anläggningen i Vargön.

Datum 2024-05-03, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!