CirChem får sin största enskilda order genom ett nytt samarbete med Stena Recycling Danmark

MAR

Detta är CirChems första internationella order – ett resultat av en offentlig upphandling som Stena Recycling Danmark vunnit i ett unikt samarbete med CirChem. Ordern omfattar hantering av cirka 4000 ton lösningsmedelsavfall som kommer att renas och återvinnas under andra halvåret av 2024 vid CirChems anläggning i Vargön.

Denna order representerar en viktig milstolpe i CirChems expansion utanför Sverige och innebär hantering av cirka 4 000 ton lösningsmedelsavfall. Avfallet kommer att renas och återvinnas vid CirChems anläggning i Vargön, vilket förväntas resultera i en koldioxidbesparing med cirka 6 600 ton CO2.
 
CirChem har redan ett omfattande samarbete med Stena Recycling Sverige och har tidigare endast arbetat med svenska kunder. Den nya ordern från Stena Recycling Danmark är resultatet av en offentlig upphandling som Stena Recycling Danmark vunnit, tack vare en unik lösning utvecklad tillsammans med CirChem. Lösningsmedelsavfallet kommer att hanteras under andra halvåret 2024.
 
Stena Recycling har många års erfarenhet av farligt avfall och har gjort stora investeringar för att optimera hantering av stora volymer lösningsmedelsavfall. Med deras kompetens och expertis inom lagstiftning, hantering av stora mängder farligt avfall, transportkrav, märkning med mera, utgör samarbetet mellan CirChem och Stena Recycling den rätta lösningen för denna stora enskilda order som dessutom måste hanteras under en fastställd begränsad tid.
 
"Vårt efterlängtade samarbete med CirChem är en viktig milstolpe för oss på Stena Recycling. Genom att förena våra krafter i återvinningen av farligt avfall, höjer vi processen för lösningsmedel till nästa nivå i avfallshierarkin. Med vår expertis inom transport, lagstiftning och hantering av de stora mängder farligt avfall som denna order kräver, tillsammans med CirChems kompetenser inom kemisk återvinning, uppnår vi det bästa resultatet. Tillsammans och över gränserna kan vi hantera dessa enorma mängder lösningsmedel och återvinna innehållet istället för att förbränna det. Detta är resultatet av ett gediget samarbete som vi kan vara stolta över." säger Jakob Høy Thomsen, produktområdeschef för farligt avfall, Stena Recycling Danmark.
 
"Vi är glada över att ta emot vår första nordiska och internationella order. Denna betydande milstolpe understryker värdet av vårt unika tillvägagångssätt för lösningsmedelsåtervinning och stärker vår strategiska position i Norden," säger Petra Sas, VD för CirChem. "Vårt samarbete med Stena Recycling Danmark exemplifierar styrkan i starka partnerskap när det gäller att utveckla effektiva miljölösningar. Denna order är den största enskilda ordern i CirChems historia och banar väg för ytterligare betydande möjligheter i framtiden. Vi är mycket nöjda och optimistiska inför framtiden."
 
Ordern möjliggörs av en utökning av produktionskapaciteten vid anläggningen i Vargön, något som CirChem har investerat i och förberett under en längre tid. Ordern består av hantering av styckegods, vilket CirChem satsat på att kunna hantera i större volymer. I takt med denna etablering stärker CirChem sin ledande postion inom hållbar lösningsmedelsåtervinning i Norden.

CirChem är en ledande aktör och det enda företaget i Norden som erbjuder lönsam och hållbar lösningsmedelsåtervinning i industriell skala. Genom att återvinna detta avfall istället för att skicka det till förbränning, hjälper CirChem våra nordiska samhällen att spara en betydande mängd koldioxidutsläpp.
 
Om Stena Recycling
Stena Recycling spelar en avgörande roll i övergången till en cirkulär ekonomi genom att tillhandahålla återvinningstjänster och omfattande lösningar för effektiv resurshantering. Med nästan 3 000 dedikerade medarbetare och 166 anläggningar på åtta marknader, återvinner Stena Recycling årligen nästan sex miljoner ton avfall och uttjänta produkter från över 100 000 kunder inom olika industrier. De återvunna råmaterialen, inklusive järn- och icke-järnmetaller, plast och papper, säljs som råvara för produktion av nya produkter. Stena Recycling verkar i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen, Italien, Tyskland och USA. Stena Recycling är en del av Stena Metallkoncernen.

Datum 2024-06-10, kl 08:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.