CirChem erhåller utökat hanteringstillstånd för brandfarlig vara

MAR

CirChem AB meddelar idag att bolaget har beviljats utökat hanteringstillstånd för brandfarlig vara avseende utökning av lagerkapaciteten på dess anläggning i Vargön.

Förutom det utökade tillståndet har CirChem sedan tidigare miljötillstånd för hantering av farligt avfall i sin verksamhet för återvinning av lösningsmedelsavfall i Vargön. En betydande del av det avfall som återvinns av CirChem klassificeras som brandfarlig vara. För att utöka lagerkapaciteten från 100 ton till 350 ton var det därför nödvändigt att utöka hanteringstillståndet för brandfarlig vara. Den ökade kapaciteten för lagring av lösningsmedelsavfall kommer ytterligare att möjliggöra en utökning av produktionskapaciteten på anläggningen.
 
”Vi är mycket glada över att Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har godkänt lagerkapacitetsökningen på anläggningen i Vargön. Det markerar början på vår uppskalningsfas och banar vägen för en stegvis utökning av produktionskapaciteten.”, säger Petra Sas, Interim VD för CirChem. ”Vår ambition är inte bara att växa, utan att genom vår verksamhet bidra till industrins omställning och skapa en betydande klimatnytta.”
 
CirChem fokuserar på återvinning av lösningsmedelsavfall som annars skulle förbrännas. Genom att hantera detta avfall bidrar bolaget aktivt till industrins gröna omställning, där varje kilogram avfall som behandlas på anläggningen innebär en positiv påverkan på klimatet.

Datum 2023-10-13, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!