CirChem beviljas markköp av Vänersborgs kommun för utökning av anläggningen

CirChem har mottagit beskedet att Vänersborgs kommun har beviljat företagets ansökan om att förvärva ytterligare mark för expansion av verksamheten i Vargön. Den nya markytan innebär en utökning av CirChems anläggningsyta med cirka 20 procent, vilket möjliggör fortsatt tillväxt och ökad kapacitet för hållbar återvinning av lösningsmedel.

Genom detta markköp tar CirChem ytterligare ett viktigt steg i sin långsiktiga strategi för tillväxt och hållbarhet. Den utökade markytan kommer främst att användas för att bygga ut lagringsutrymmen, vilket förbättrar företagets förmåga att hantera större volymer lösningsmedel. Denna satsning bidrar direkt till en mer hållbar industri genom effektivare återvinningsprocesser och minskad miljöpåverkan.

Med den planerade expansionen kan CirChem bättre möta den ökande efterfrågan på hållbar återvinning av lösningsmedel. "Vi är mycket glada över Vänersborgs kommuns beslut och deras engagemang för miljön och det lokala företagsklimatet," säger Petra Sas, VD för CirChem. "Genom att utöka vår markyta skapar vi förutsättningar för fortsatt tillväxt och ökar vår kapacitet att bidra till en mer hållbar framtid. Vi vill rikta ett stort tack till kommunen för det snabba och smidiga samarbetet. Deras beslut visar tydligt deras satsning på miljön och hållbara lösningar."

CirChem är engagerat i att minska industrins koldioxidutsläpp och främja en hållbar utveckling. Företagets innovativa teknik och processer stöder övergången till en cirkulär ekonomi och bidrar till att skapa en bättre framtid för både lokalsamhället och den globala miljön.

Datum 2024-05-20, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!