Almi Invest Fond SI AB övertar ägandet av CirChem aktier inom Almi-koncernen

Almi Invest, som länge varit en av de största och mest långvariga aktieägarna i CirChem, är i processen att avveckla den fond där dess aktieinnehav i CirChem tidigare var placerat. På grund av detta har samtliga innehav i fonden avyttrats. Aktieinnehavet i CirChem har överförts till Almi Invest Fond SI AB, som inte har något fastställt slutdatum för ägandet. Beslutet att flytta innehavet speglar Almi Invests fortsatta tro på CirChem och bolagets framtidsvisioner, samt dess satsning på hållbarhet och industriell omställning.
 
Almi Invest Fond SI AB deltog i CirChems företrädesemission tidigare i år och efter den koncerninterna transaktionen uppgår nu det totala innehavet i CirChem till 2 542 246 aktier, vilket representerar hela Almis innehav i bolaget.
 
”Vi är mycket glada över att Almi Invest Fond SI AB tar över aktieägandet i CirChem”, säger Petra Sas, interim VD för CirChem. “Deras beslut att bibehålla sitt ägande i en ny fond inom Almi markerar deras långsiktiga engagemang och stöd för vårt hållbarhetsarbete för industrins omställning och de värden vi skapar genom våra cirkulära lösningar.”

"CirChem spelar en viktig roll i arbetet för en mer hållbar framtid inom svensk industri”, säger Patrik Sjöstrand, Fund Manager på Almi Invest Fond SI AB. ”Genom att ta fram innovativa lösningar som främjar cirkulär ekonomi visar bolaget vägen för hur industriell omställning kan genomföras. Vårt beslut att behålla CirChem inom Almis investeringsportfölj återspeglar vår tro på bolagets potential och vår vilja att fortsätta stödja framstående svenska innovationer inom hållbarhet.”

Datum 2023-10-05, kl 15:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!