Cinis Fertilizer tecknar avtal med K+S Minerals and Agriculture

Den första anläggningen, utanför Örnsköldsvik, kommer att tillverka omkring 100 000 årston kaliumsulfat med produktionsstart i början av 2024. Den andra anläggningen, för tillverkning av omkring 200 000 årston kaliumsulfat, kommer att byggas i direkt närhet till samarbetspartnern Northvolt i Skellefteå och är planerad att tas i drift i mitten av 2025.

”Vi är nöjda med att K+S väljer att bekräfta tidigare avsiktsförklaring om samarbete kring vår viktiga insatsvara kaliumklorid, vilket säkerställer vår produktionsplan. K+S bekräftar även sitt intresse att köpa det kaliumsulfat som ska tillverkas i Cinis Fertilizers kommande anläggningar”, säger Jakob Liedberg, grundare och VD för Cinis Fertilizer.


För mer information, vänligen kontakta:
Anders Antonsson, tf IR- och kommunikationsansvarig Cinis Fertilizer
anders@cinis-fertilizer.com
0709 994 970

Jakob Liedberg, VD Cinis Fertilizer
jakob@cinis-fertilizer.com
0768 58 12 86

Om Cinis Fertilizer
Cinis Fertilizer är ett svenskt greentech-bolag som kommer att producera ett miljövänligt mineralgödsel, kaliumsulfat (SOP), genom att återvinna industriavfall från tillverkning av elbilsbatterier samt från massa- och pappersindustrin. Den patentskyddade tekniken kommer att använda hälften så mycket energi som dagens produktionsmetoder och resultatet är ett mineralgödsel med nära noll koldioxidavtryck. Ett unikt och cirkulärt bidrag som möjliggör hållbart jordbruk. FNCA Sweden AB är Certified Adviser. För mer information, besök www.cinis-fertilizer.com.

Datum 2023-09-08, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!