CHOSA Oncology AB utlicensierar cancervaccinkandidat i kliniskt stadium till Magle Group

REG

Onilcamotide är en terapeutisk cancervaccinkandidat i kliniskt skede riktad mot RhoC, ett överuttryckt protein i metastaserande cancerceller. Onilcamotide är en peptid som bildar ett fragment av RhoC, och när det introduceras i kroppen triggar det immunsystemet att attackera cellerna som överuttrycker RhoC.

"Vi har identifierat en intressant möjlighet att utnyttja synergier mellan onilcamotide, vår interna DSM-teknologi och vår redan godkända kemoemboliseringsprodukt EmboCept S. Genom begränsade och ansvarsfulla investeringar kommer vi nu att initiera aktiviteter med målet att etablera proof-of-concept för en omformulerad version av onilcamotide. Detta utgör ett viktigt första steg i vårt långsiktiga mål att föra läkemedelskandidaten mot ett potentiellt marknadsföringsgodkännande för en nischad indikation", säger Justin Pierce, VD för Magle Group.

CHOSA Oncologys VD, Peter Buhl kommenterar: "Med utlicensieringen av Onilcamotide till Magle Group tror jag att tillgången har hittat rätt hem för framgångsrik utveckling. Onilcamotide är en tillgång som CHOSA har fått från RhoVac-förvärvet. Affären inkluderar ett royaltyavtal. Vi önskar Magle lycka till och framgång med att låsa upp värdet på tillgången"

Enligt licensavtalet, som omfattar onilcamotide och relaterade immateriella egenskaper, kommer CHOSA Oncology AB att få en förskottsbetalning för att täcka kostnader relaterade till patentavgifter. Magle Group ska ta över patentunderhållet tillsammans med en royaltyskyldighet efter den potentiella framtida kommersialiseringen av produkten.

Denna information är sådan som Chosa Oncology AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-05-16 11:02 CET.

Datum 2023-05-16, kl 11:02
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!