CHOSA Oncology AB får utbetalat en skattekredit på 7,8 mSEK från Danska Skattemyndigheten

REG

VD Peter Buhl kommenterar: "Vi är glada att meddela att den danska skattemyndigheten nu har återbetalat de kostnader som ansökts om och som använts för klinisk utveckling. Medlen kommer att stödja CHOSA:s affärsutveckling och partneringaktiviteter, för att säkerställa att LiPlaCis® och dess platin DRP® biomarkör når cancerpatienter, och ger dem de fördelar de behöver."

Vid årets ASCO publicerade CHOSA framgångsrika fas 2b-data från en studie i metastaserad bröstcancer. Dessa data är en fortsättning på de redan publicerade data för platin DRPs framgång i att hitta platinrespondenter hos lungcancerpatienter. Cisplatin är en huvudkomponent i många cancerbehandlingar och ingår som komplement i många av de mest framgångsrika nya immuno-onkologiska behandlingarna. Vår DRP kan vara en viktig partner för att kunna erbjuda morgondagens personliga terapi. Vi är övertygade om potentialen i våra produkter och tror att de kommer att göra en betydande skillnad i kampen mot cancer.

Denna information är sådan som Chosa Oncology AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-12-01 14:11 CET.

Datum 2023-12-01, kl 14:11
Källa Cision
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet