Aixia säkrar 10 MSEK kontrakt med NexGen Cloud för Supercloud Datacenter installation i Norge

REG

Mölndal                                                                                      2024-01-09

Aixia är glada att meddela att vi skrivit avtal med NexGen Cloud, ett internationell Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-företag, för installationen av ett datacenter i Norge. Kontraktet är värt 10 MSEK och projektet planeras att äga rum H1, 2024. Detta understryker Aixias expertis i att leverera avancerade AI-lösningar och stärker det strategiska partnerskapet med NexGen Cloud.

NexGen Cloud, en Elite-medlem i NVIDIA Partner Network, planerar att investera en imponerande summa på 1 miljard dollar i en av Europas pionjärande AI Supercloud-deploys. Denna ambitiösa satsning överensstämmer med NexGen Clouds åtagande att främja utvecklingen och tillväxten av AI-företag över kontinenten. Som en nyckelpartner i detta samarbete kommer Aixia att leda installationen av datacentret och bidra till förverkligandet av NexGen Clouds vision.

Vi tackar för förtroendet som Aixia har fått säger VD Mattias Bergkvist: "Vi har konsekvent och flitigt byggt upp och utvecklat vårt företag med ett starkt fokus på AI. Detta kontrakt är ytterligare ett bevis på att vi innehar en ledande position inom leverans av avancerade IT-lösningar."

Denna information är sådan information som Aixia Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-01-09

FÖR MER INFORMATION /

Kontakta företaget:

Mattias Bergkvist, VD

Telefon: 031-762 02 40

info@aixia.se

www.aixia.se

Aixia Group AB (publ)

Taljegårdsgatan 11

431 53 Mölndal

Datum 2024-01-09, kl 16:12
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!