Aixia ingår strategiskt avtal med Svenska Mässan värt minst 12 miljoner kronor

REG

Mölndal                                                                                      2023-04-21

 Aixia (tidigare CGit), en ledande svensk leverantör av IT-infrastrukturlösningar, är stolta att meddela att man ingått ett strategiskt avtal med Svenska Mässan, en av Nordens största mötesplatser.

Avtalet, som löper över fem år innebär att Aixia kommer att ansvara för att bygga ut och modernisera Svenska Mässans nätinfrastruktur samt ta ett utökat drift- och supportansvar. Sedan 2010 har Aixia varit en betrodd partner till Svenska Mässan, och nu ska man tillsammans investera i en ny nätinfrastruktur. Det nya nätverket kommer att erbjuda ökad säkerhet, tillgänglighet och kapacitet samt större flexibilitet än tidigare.  Första delen i avtalet gäller investeringar runt 10 Mkr och kommer sedan löpa på med en total avtalstid på 5 år, med möjlighet till ytterligare investeringar för ca 40 Mkr. I avtalet ingår även att Aixia kommer att erbjuda nätverksdrift som tjänst samt serverdrift, beredskap och servicedesk.

Om Aixia:

Aixia, tidigare känt som CGit, är en ledande svensk leverantör av IT-infrastrukturlösningar med fokus på datacenter, nätverk, säkerhet och molntjänster. Företaget har över 15 års erfarenhet inom branschen och har byggt upp ett starkt renommé för att leverera högkvalitativa och kostnadseffektiva lösningar för sina kunder. För mer information om Aixia, besök www.aixia.se

Om Svenska Mässan:

Svenska Mässan är en av Nordens största mötesplatser och en viktig motor i Göteborgs näringsliv. Varje år besöks Svenska Mässan av över 1,8 miljoner människor, som deltar i mässor, kongresser, konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan ägs av en privat stiftelse och dess verksamhet bidrar till att skapa arbetstillfällen och generera ekonomisk tillväxt för regionen. Svenska Mässan är en privatägd stiftelse som investerar allt överskott i sin verksamhet.  För mer information om Svenska Mässan, besök www.svenskamassan.se. 

/
För mer information, kontakta Bolaget på:
VD Mattias Bergkvist
Telefon: 031-762 02 40
info@aixia.se
www.aixia.se

Denna information är sådan information som CGit Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21:e april 2023.

CGit Holding AB (publ)
CGit är ett IT-konsultbolag med säte i Mölndal som ingår i en koncern där det helägda dotterbolaget Aixia AB har sedan 2007 bedrivit verksamhet inom uppbyggnad och utveckling av IT vilket omfattar bl.a. AI/Deep Learning-plattformar datacenter, säkerhet, management, hosting, nätverk & kommunikation och backup/DR. Bolaget levererar tjänster inom tre affärsområden; IT-drift, IT-konsulter samt IT-produkter och har i dagsläget omkring 120 kunder fördelade över flera olika branscher, varav hos 60 kunder är Bolaget en helhetspartner i sin leverans av IT-stöd.

Datum 2023-04-21, kl 09:53
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!