Cell Impact Q1 2024: Lägger grunden för leveranser i stor volym

REG

Under kvartalet fortsatte arbetet med att fördjupa samarbetet med F.C.C., vilket efter kvartalets utgång mynnade ut i två formella överenskommelser. Det första handlar om en formell förlängning av det nuvarande samarbetet i form av ett leasingavtal och det andra är ett ramavtal som reglerar villkoren för ett utvecklat samarbete mellan bolagen.

I mars kommunicerades den första affären inom elektrolysområdet. Avtalet sträcker sig över 30 månader och tecknades med en ny, europeisk kund. Affären omfattar initialt leveranser av flödesplattor, verktyg och fixturer till ett värde av drygt 18 MSEK.

Ett bevis på att Cell Impacts kunder behöver bolagets kompetens och erbjudande är det stora antalet konkreta testverktyg som efterfrågas. Det finns ett stort intresse hos nuvarande, nya och potentiella kunder för bolagets produktionslina som bland annat omfattar formning, högprecisionsstansning och galvosvetsning.

- Det stora intresset gör att jag upplever stor framtidstro för bolagets fortsatta utveckling. Den säkrade finansieringen för hela 2024 och in i 2025, ger oss en nödvändig plattform för att omsätta en del av dessa projekt i nya intäkter, säger Daniel Vallin, tillförordnad vd för Cell Impact.

Finansiell sammanfattning

  • Nettoomsättningen uppgick till 5,8 MSEK (20,0).
  • Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till -22,0 MSEK (-29,9).
  • Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till -22,8 MSEK (-30,5).
  • Resultat per aktie före och efter utspädning, hänförligt till moderbolagets aktieägare, uppgick till -0,04 SEK (-0,40).
  • Soliditeten på balansdagen uppgick till 81 procent (79).
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -43,2 MSEK (-29,6).
  • På balansdagen uppgick koncernens likvida medel till 47,6 MSEK (117,7).

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

Datum 2024-05-14, kl 08:03
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.