Case anställer stjärnförvaltare

Med målsättningen att bli lika duktiga på aktieförvaltning som på ränteförvaltning har Case anställt Henrik Carlman. Henrik har tidigare levererat toppresultat i de fonder han har förvaltat och har rankats AAA av Citywire. När Henrik var ansvarig för förvaltningen av Swedbank Robur Fokus och Swedbank Robur Microcap var han rankad 12 av 1 077 fondförvaltare i Citywire´s Equity – Global Blend Sector sett till totalavkastning de senaste tre åren (fram till 2021). Genom rekryteringen av Henrik tar vi vårt nästa steg i vår satsning på vår aktieförvaltning. Henrik är inte bara en duktig fondförvaltare utan han kommer även bli en omtyckt kollega och mentor för våra yngre förvaltare.

1.       Vilken typ av förvaltare är du? 
Jag investerar uteslutande i aktier och är en typisk ”bolagskille” som vill förstå bolagen jag investerat i på djupet. Min förvaltarstil kallas ofta för Growth At a Reasonable Price (GARP). D.v.s. jag utgår ifrån fundamental bolagsanalys och bygger upp portföljer bottom-up. Jag gillar att investera i bolag som växer och har framtiden för sig, och betalar gärna ett fair value för dessa.

2.       Vilken typ av bolag gillar du?
Jag gillar ägarledda, lönsamma kvalitetsbolag som verkar inom strukturellt gynnade industrier. Historiskt har det lett till mycket investeringar inom branscher som Tech, life science, industrials och konsument.

3.       Hur ska du se till att fonderna slår index?
Genom att investera långsiktigt i kvalitetsbolag som vi tror kommer att växa vinsterna och vara avsevärt mycket större om några år. I vår analys så letar vi efter de bästa bolagen, i branscher som växer strukturellt vilket ger oss chansen att över tid slå börsen.

4.       Vad tror du om börsen framöver?
Börsen, och framför allt småbolag har varit under press sedan början av 2022 och ekonomierna kämpar med inflation och stigande räntor. När marknaden tror sig veta att räntehöjningarna är över kommer börsen att gynnas. Gissningsvis sker detta inom det närmsta året så inom de närmsta sex månaderna är det sannolikt extra intressant att investera i aktier, särskilt i småbolag som fått se sina värderingar falla mer än de stora bolagens.

5.       Vilka är dina favoritaktier för tillfället?
Av de bolag Case har investerat i sina fonder tycker jag att Vitrolife, AQ Group och Hexagon ser extra spännande ut för en långsiktig investering just nu. Sen håller vi på att analysera ett gäng bolag just nu som med största sannolikhet kommer att komma in i portföljen men jag ber om att få återkomma när detta sker.

Datum 2023-09-05, kl 10:57
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!