C-RAD vinner order i Kroatien på 16 MSEK

C-RAD går in på den kroatiska marknaden genom att vinna den hittills största ordern till ett land i östra Europa. Ordern innebär att C-RAD ska leverera ett flertal toppmoderna SGRT-system genom en offentlig upphandling, med ett ordervärde på 16 MSEK. Ordern signerades och bokades som orderingång i det fjärde kvartalet 2023.

I och med ordern till Kroatien etablerar sig C-RAD på en ny europeisk marknad och detta är en viktig milstolpe i utvecklingen av strålbehandling i regionen. Ordern omfattar ett flertal Catalyst+ HD. C-RAD:s produkter ingick i Elektas anbud i en offentlig upphandling av linjäracceleratorer, som genomfördes av det kroatiska hälsoministeriet, med finansiering från Europeiska unionen, och som tilldelades i slutet av 2023. Totalt ordervärde från Elekta Solutions AB (huvudleverantör) uppgår till 16 MSEK.

Upphandlingen inkluderar flera linjäracceleratorer, var och en med ett Catalyst+ HD SGRT-system för positionering, rörelseövervakning och Deep Inspiration Breath Hold-behandlingar. Catalyst+ HD-systemet stöder hela arbetsflödet i strålbehandlingen och säkerställer optimala behandlingsresultat utan att utsätta patienterna för icke-önskvärda stråldoser. Systemen kommer att levereras till 3 (tre) strålbehandlingsavdelningar i städerna Zagreb (KBC Sestre Milosrdnice-sjukhuset), Osijek (KBC Osijek-sjukhuset) och Split (KBC-sjukhuset i Split), vilket innebär ett betydande inträde på den kroatiska marknaden för C-RAD.

Cecilia de Leeuw, VD och koncernchef för C-RAD, kommenterar: "Detta är ett viktigt steg mot att etablera SGRT som vårdstandard i regionen och jag ser det som betydelsefullt att hälsoministeriet i Kroatien investerar i avancerad strålbehandlingsutrustning genom att ge varje linjäraccelerator SGRT-teknik, som stöder DIBH-tekniken. Det är fantastiskt positivt att etablera oss på denna nya marknad tillsammans med vår partner Elekta och vi är hedrade över att få leverera ett antal av C-RAD:s Catalyst+ HD-system till dessa kliniker i Kroatien."

Leveranserna planeras att starta under andra halvåret 2024 och kommer att pågå under flera kvartal.

Datum 2024-01-29, kl 15:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!