C-RAD når framgång i Storbritannien - vinst vid upphandling till Northern Centers for Cancer Care

C-RAD har utsetts som leverantör och kommer att leverera sin SGRT-lösning (Surface Guided Radiation Therapy) till Northern Centers for Cancer Care i Storbritannien. Avtalet omfattar ett flertal Catalyst+ HD-system fördelade på två kliniker: Freeman Hospital i Newcastle och Cumberland Infirmary i Carlisle.

Northern Center for Cancer Care tillhandahåller tjänster inom strålterapi för att diagnostisera och behandla personer med cancer. De två centren i norra England spelar en avgörande roll i cancervården inom nordöstra samt västra området inom NHS och kommer att bli strategiska och viktiga referenscenter inom SGRT för C-RAD framöver. Dessa två nya kliniker ansluter sig till James Cook Hospital i Middlesbrough och erbjuder cancerpatienter i norra England den senaste C-RAD SGRT-tekniken inom deras cancerbehandling.

Catalyst+ HD-system kommer att levereras med en komplett mjukvarusvit inklusive moduler för Respiratory Gating, Patient Setup & Positioning och Motion Monitoring. C-RAD:s SGRT-teknik ger kunden ett verktyg för noggrann positionering av patienten före behandlingen och kontinuerlig övervakning av patienten under strålbehandlingen. Tekniken möjliggör noggrannhet och säkerhet för patienten för att stödja behandlingstekniker med hög precision - såsom DIBH (Deep Inspiration Breath Hold) - samt effektivitet i ett komplext behandlingsarbetsflöde.

"Vi är mycket glada över att återigen bli utvalda av NHS och att vara en del av den viktiga cancervården i Storbritannien med vår senaste ytskanningsteknik inom sin strålterapi", säger Cecilia de Leeuw, VD och koncernchef för C-RAD AB. "Storbritannien är en viktig marknad för C-RAD och det är inspirerande att se att våra kunder väljer vår teknologi, för att hjälpa cancerpatienter att få den säkraste, mest effektiva och korrekta behandlingen som möjligt."

Den totala ordern har ett värde på cirka 7,8 MSEK som även inkluderar ett servicekontrakt på flera år. Leverans och installation beräknas påbörjas i slutet av 2023.

Datum 2023-11-01, kl 09:47
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!