C-RAD erhåller den hittills största ordern för protonterapi som omfattar 10 kompletta SGRT-system i Spanien till ett ordervärde av 32 MSEK

MAR

C-RAD tillkännager en viktig milstolpe inom partikelterapi med en order från marknadsledaren inom protonterapi Ion Beam Applications S.A. (IBA). Ordern består av 10 Catalyst+ PT och 10 Sentinel, som ska installeras vid nio olika protoncenter i Spanien. C-RAD deltog i Ortega Foundations offentliga upphandling i samarbete med IBA som huvudleverantör. Totalt ordervärde uppgår till 32 MSEK.

Efter att Amancio Ortega Foundation meddelade att de skulle donera upp till 280 miljoner euro till hälsoministeriet i Spanien för inköp av 10 protonterapienheter och annan utrustning som ska installeras över hela landet, undertecknades ett formellt avtal 2021. Den offentliga upphandlingen inleddes i juli 2022, med tre urvalsomgångar för att välja ut de leverantörer som är kvalificerade att tillhandahålla protonterapiutrustning till Spaniens nationella hälsosystem.

Alla nio center kommer att utrustas med Sentinel 4DCT till CT-rummet (för 4DCT och DIBH) och Catalyst+ PT i IBA Proteus® ONE-behandlingsrum för positionering, rörelseövervakning och andningsstyrd partikelbehandling. Catalyst+ PT stöder hela arbetsflödet för protonterapi, vilket säkerställer optimala behandlingsresultat utan att utsätta patienterna för strålning av frisk vävnad.

Cecilia de Leeuw, VD och koncernchef för C-RAD, kommenterar: "Detta är ett viktigt steg mot att etablera SGRT som vårdstandard för behandling inom avancerad partikelterapi. Vi är verkligen hedrade och entusiastiska över utnämningen av vårt Catalyst+ PT-system på nio center över hela Spanien".

Mattias Nilsing, produktchef SGRT inom partikelterapi och CT-bildtagning på C-RAD, tillägger: "Partikelterapi är i framkant när det gäller avancerad strålbehandling av cancer och vi är oerhört stolta över vårt partnerskap med IBA, vilket möjliggör dessa banbrytande behandlingar. C-RAD:s första protonprojekt med IBA genomfördes redan 2015. Sedan dess har vårt samarbete resulterat i flera framgångsrika installationer på ledande cancercenter över hela världen, vilket är ett erkännande av våra världsledande produkter och ett starkt, långvarigt partnerskap."
Leveranserna beräknas starta tidigast 2025 och kommer att pågå under flera år.
Servicekontrakt har inte inkluderats i denna order, men kan läggas till i ett senare skede, i samband med leveransen av hårdvaran.

Datum 2023-09-29, kl 15:54
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!