Nya Dalahusgruppen blir en av Sveriges mest kompletta leverantörer av byggkomponenter i trä

Dalahus förvärvar Dala Massivträ och bildar Dalahusgruppen. Syftet är att skapa en företagsgrupp som kan erbjuda helhetslösningar för större byggprojekt i trä.

Med sin bas strax norr om Falun har Dalahus varit en viktig spelare på trähusmarknaden i decennier. Nu utökar bolaget sin portfölj genom förvärven av Dala Massivträ och Massivträ Press i Dalarna AB. Syftet är att bli den mest kompletta leverantören av stommar, bjälklag, väggar och takkonstruktioner i trä.
- Vi har en oerhört stark kompetens inom trähuskomponenter i alla kategorier. När vi nu slår oss samman med Dala Massivträ får vi ett erbjudande som är svårslaget, säger
Sten-Erik Malmqvist, vd för Dalahusgruppen.
Målgrupperna för Dalahusgruppen är i första hand fastighetsutvecklare, offentliga byggherrar och byggentreprenörer. Idag pågår omfattande samarbeten med kunder och leverantörer i några av landets mest intressanta träbyggnadsprojekt.
- Dalahusgruppens styrka är vår förmåga att optimera trästommar, så att det verkligen ger effekt i klimatberäkningarna. För att maximera kund- och klimatnyttan behöver vi ha kontroll på hela kedjan, från konstruktion till produktion och montage. Det kan vi göra i det nya bolaget, säger Mattias Brännström, tidigare vd för Dala Massivträ och Massivträ Press i Dalarna AB och numera teknisk chef i Dalahusgruppen.
Företagets erbjudande spänner från traditionell träprefabrikation av väggar, bjälklag och tak till byggkomponenter i massivträ så som limträ, KL och LVL, blocklimmande limträkonstruktioner och Ribbelement. Leveranserna är antingen monteringsfärdiga eller inkluderar montage och en stor del av komponenterna tillverkas eller bearbetas i den egna fabriken i Linghed. Företagets verkliga styrka är innovativ- och resurseffektiv användning av trä. Sten-Erik Malmqvist är övertygad om att den förmågan kommer att vässas ytterligare inom ramen för Dalahusgruppen.
- När vi samlar fler funktioner under samma tak får vi en smidigare samverkan mellan olika produktionssteg. I slutänden ska det ge ännu bättre materialoptimering och högre projektkvalitet.

Datum 2023-08-01, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!