Åhlin & Ekeroth bygger spektakulär kajbyggnad i Norrköping

Det är nu klart att Åhlin & Ekeroth får uppdraget att uppföra den nya kajbyggnaden i inre hamnen i Norrköping. Den ska stå klar under vintern 2024 som del av en omfattande utbyggnad av området.

Inre hamnen i Norrköping fortsätter att växa. Sommaren 2023 invigdes Varvsparken, bad och kajstråk och under vintern kommer Åhlin & Ekeroth Byggnads AB att uppföra en ny byggnad på kajen vid Varvsbrons norra fäste.
– Det känns bra att ha ytterligare en entreprenör på plats i Inre hamnen och att veta att vi är ett steg närmare byggnationen av kajbyggnaden, som är så viktig för helheten i området. Den kommer synas från många olika håll och vara ett landmärke för Inre hamnen, säger Daniella Aman, exploateringsingenjör vid samhällsbyggnadskontoret.
Inre hamnen är Norrköpings största stadsomvandlingsprojekt i modern tid, med bostäder, arbetsplatser och besöksmål i direkt anslutning till Motala ström. Arbetet utförs i olika etapper och till sommaren 2024 beräknas de första personerna kunna flytta in i området.

Datum 2023-12-08, kl 13:43
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!