Åhlin & Ekeroth bygger nytt inom Vrinnevi sjukhusområde i Norrköping

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB har utfört ett flertal projekt inom Vrinnevi sjukhusområde i Norrköping. Nu är byggföretaget i full gång med ytterligare en stor nybyggnation i området.

Det nya projektet är del av ett ramavtal med Region Östergötland och gäller Hus 53, Block C. Det färdiga huset ska byggas i två plan plus källare samt med ett fläktrum på taket och kommer rymma cirka 6 500 kvm vårdlokaler. Projektet är en så kallad tätt-hus-entreprenad, som i detta fall omfattar platsgjutning av källare, resning av prefab-betongstomme, tegelfasad, bandtäckt plåttak samt väggar och ytskikt i fläktrummet. En stor andel av betongen som används i bygget är så kallad ”grön betong” med reducerad andel cement vilket minskar dess klimatpåverkan med upp till 30–40 %.

En utmaning i projektet är att Hus 53 byggs i anslutning till en blåljusväg som vid larm trafikeras av ambulans och andra blåljusfordon. Här får absolut inga stillastående fordon eller annat som kan störa den livsviktiga blåljustrafiken förekomma. Åhlin & Ekeroth, som redan färdigställt fem större nybyggnationer inom Vrinnevi sjukhusområde, är dock väl förberedda för den noggranna logistikplanering som uppgiften kräver.

Tätt-hus-entreprenaden beräknas vara färdigställd under våren 2024. Projektets ordervärde är cirka 80 miljoner kronor.

Datum 2023-05-03, kl 13:56
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!