Bure har avyttrat 3 700 000 aktier i Mycronic AB (publ)

MAR

EJ FÖR PUBLICERING, DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGÖRANDE, DIREKT ELLER INDIREKT, HELT ELLER DELVIS, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, HONGKONG, ISRAEL, JAPAN, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, SCHWEIZ ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR PUBLICERING, DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGÖRANDE SKULLE VARA I STRID MED GÄLLANDE REGLER ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

Aktieförsäljningen

Bure Equity AB (publ), (“Bure”) har avyttrat 3 700 000 aktier i Mycronic AB (publ) (“Mycronic”). Aktierna såldes till ett pris om SEK 235 per aktie, vilket motsvarar en total försäljning om cirka SEK 870 miljoner. Efter aktieförsäljningen äger Bure 22 617 163 aktier i Mycronic vilket motsvarar 23,1 procent av totalt antal utestående aktier och röster.

Bure har ingått ett lock-up-åtagande, med förbehåll för sedvanliga undantag, under en period om 180 dagar från den 7 november 2023.

Carnegie Investment Bank AB (publ) (“Carnegie”) och SEB Corporate Finance, Skandinaviska Enskilda Banken AB (“SEB”) agerar som joint bookrunners och KANTER Advokatbyrå agerar som legal rådgivare i aktieförsäljningen.

Bakgrund

Mycronic är idag det största innehavet för Bure, som representerar cirka 43 procent av substansvärdet. För att öka flexibiliteten och handlingsutrymmet för Bures förvaltning och framtida investeringsmöjligheter, har Bure beslutat att sälja 3,8 procent av totalt antal utestående aktier i Mycronic.

Aktieförsäljningen representerar endast en mindre del av Bures innehav i Mycronic. Beslutet att endast avyttra en mindre del av Bures innehav visar på Bures stöd och engagemang då Bure fortsatt förblir med betydande intresse i Mycronics utveckling.

För ytterligare information, kontakta:

Henrik Blomquist, VD henrik.blomquist@bure.se
Telefon: +46 (0)70 824 44 74

EU:s marknadsmissbruksförordning

Denna information är sådan information som Bure Equity AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande kl. 19:[●] CET den 7 november 2023.

Viktig information

Publicering, distribution eller offentliggörande av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner. Mottagarna av detta pressmeddelande i jurisdiktioner där detta pressmeddelande har publicerats eller distribuerats ska informera sig själva om och följa sådana restriktioner. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva några värdepapper i Mycronic i någon jurisdiktion, varken från Bure eller från någon annan.

Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara hänförliga till en investering i nya aktier. Ett investeringsbeslut med anledning av Aktieförsäljningen ska göras på grundval av all offentligt tillgänglig information avseende Mycronic och Mycronics aktier. Informationen i detta pressmeddelande offentliggörs endast som bakgrundsinformation och gör inte anspråk på att vara fullständig. En investerare bör således inte enbart förlita sig på informationen i detta pressmeddelande eller dess riktighet eller fullständighet.

Detta pressmeddelande utgör inte en rekommendation för eventuella investerares beslut avseende den Aktieförsäljningen. Varje investerare eller potentiell investerare bör genomföra en egen undersökning, analys och utvärdering av verksamheten och informationen som beskrivs i detta meddelande och all offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapperen kan minska såväl som öka. Uppnådda resultat utgör ingen vägledning för framtida resultat.

Detta pressmeddelande utgör inte eller ingår inte i ett erbjudande eller uppmaning att köpa värdepapper i USA. De värdepapper som avses här får inte säljas i USA utan att de registreras eller undantas från registrering enligt US Securities Act från 1933, med ändringar (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras eller undantas från registrering eller innefattas i en transaktion som inte omfattas av registrering enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera något värdepapper som avses här i USA eller att göra ett offentligt erbjudande av värdepapperen i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte publiceras, distribueras eller offentliggöras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till USA, Australien, Kanada, Hongkong, Israel, Japan, Nya Zeeland, Sydafrika, Schweiz eller någon annan jurisdiktion där publiceringen, distributionen eller offentliggörandet av informationen inte skulle följa gällande lagar och förordningar eller skulle kräva prospekt, registrering eller andra åtgärder än de som krävs enligt svensk lag. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i Europaparlamentets och rådets förordning 2017/1129 (”Prospektförordningen”) eller, avseende Storbritannien, Prospektförordningen som utgör del av Storbritanniens inhemska lag enligt Europeiska unionen (Withdrawal) Act 2018 (”U.K. Prospektförordningen”), och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Bure har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av aktier eller rättigheter i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med Aktieförsäljningen. I varje EES-medlemsstat riktar sig detta meddelande endast till “kvalificerade investerare” i den medlemsstaten enligt Prospektförordningens definition.

Detta pressmeddelande distribueras och riktar sig enbart till personer i Storbritannien som är ”kvalificerade investerare” enligt betydelsen i U.K. Prospektförordning som är (i) professionella investerare som faller inom den vid var tid gällande Artikel 19(5) i U.K. Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Ordern”), (ii) subjekt med hög nettoförmögenhet och andra personer som detta meddelande lagligen kan riktas till, vilka omfattas av Artikel 49(2)(a)-(d) i Ordern eller (iii) personer till vilka en inbjudan eller incitament att delta i investeringsverksamhet (i den mening som avses i, den vid var tid gällande, Avsnitt 21 i U.K. Financial Services and Markets Act 2000) i samband med emission eller försäljning av värdepapper på annat sätt lagligen kan riktas till eller medverkas i riktandet till (alla sådana personer benämns tillsammans ”Relevanta Personer”). Personer som inte är Relevanta Personer får inte agera på eller förlita sig på informationen i detta pressmeddelande. En investering eller investeringsåtgärd som detta pressmeddelande avser är enbart möjlig för Relevanta Personer och kommer endast att fullföljas med Relevanta Personer. Personer som sprider detta pressmeddelande måste själva säkerställa att sådan spridning är tillåten.

Detta pressmeddelande utgör inte en rekommendation för eventuella investerares beslut avseende Aktieförsäljningen. Varje investerare eller potentiell investerare bör genomföra en egen undersökning, analys och utvärdering av verksamheten och informationen som beskrivs i detta meddelande och all offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapperen kan minska såväl som öka. Uppnådda resultat utgör ingen vägledning för framtida resultat.

Detta pressmeddelande kan innehålla viss framåtriktad information som återspeglar Bures aktuella syn på framtida händelser samt finansiell och operativ utveckling. Ord som ”avser”, ”bedömer”, ”förväntar”, ”kan”, ”planerar”, ”anser”, ”uppskattar” och andra uttryck som innebär indikationer eller förutsägelser avseende framtida utveckling eller trender, och som inte är grundade på historiska fakta, utgör framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur förenad med såväl kända som okända risker och osäkerhetsfaktorer eftersom den är avhängig framtida händelser och omständigheter. Framåtriktad information utgör inte någon garanti avseende framtida resultat eller utveckling och verkligt utfall kan komma att väsentligen skilja sig från vad som uttalas i framåtriktad information. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Bure åtar sig inte att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande.

Datum 2023-11-07, kl 19:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!