Bure blir ny delägare i Mentimeter

Bure Equity AB (publ), (”Bure”) har tecknat avtal om att förvärva Alfvén & Didriksons aktier i Mentimeter AB (publ) (”Mentimeter”), motsvarande en ägarandel om cirka 12%.

Mentimeter tillhandahåller en global SaaS-plattform som hjälper ledare och organisationer att öka engagemanget och därigenom skapa mer effektiva och innovativa organisationer. Plattformen möjliggör realtidsinsamling av publikens åsikter och kunskaper inom specifika frågor och visualiserar resultaten som en del av presentationen samt möjliggör analys av denna information efter mötet.

Mentimeter har haft en exceptionell organisk tillväxtresa. Återkommande helårsintäkter (”ARR”) har ökat med en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 58% sedan 2019 och 2023 nådde Mentimeter en ARR om ca 500 miljoner SEK. Över 700 miljoner mötesdeltagare har använt tjänsten. Bolaget har via sin starka kassaflödesprofil så gott som självfinansierat sin tillväxtresa.

Bures VD Henrik Blomquist kommenterar:
”Vi är otroligt imponerade över Mentimeter och på det sättet entreprenörerna kontinuerligt utvecklat bolagets erbjudande och affärsmodell. Bure ser fram emot att långsiktigt stötta bolaget i dess fortsatta tillväxtresa”.

Mentimeters VD Johnny Warström kommenterar:
"Jag är väldigt glad att välkomna Bure som aktieägare i Mentimeter. Alfvén & Didriksons har varit aktiva och stöttande aktieägare över lång tid och jag ser fram emot ett gott och långsiktigt samarbete med Bure".

Hjalmar Didrikson från Alfvén & Didrikson kommenterar:

”Det är med stor tacksamhet och visst vedmod som vi stiger av denna fantastiska resa nu efter sju fina år tillsammans. Vi hoppas att de medel som vi frigör i denna affär kan möjliggöra många fina investeringar från A&D i unga nordiska tillväxtföretag. Vi vill tacka grundarna, ledningen, styrelsen, våra medägare och inte minst Mentimeters fantastiska medarbetare. Vi är övertygade om att bolaget bara är i början av sin resa och att det kommer skörda stora framgångar genom åren framöver.”

Efter förvärvet blir Bure tredje största ägare i Mentimeter, efter grundarna Johnny Warström och Niklas Ingvar. Bure kommer äga ca 9,5 miljoner aktier i bolaget och total transaktionslikvid beräknas uppgå till ca 450 miljoner kronor. Transaktionen är villkorad av bland annat tillträde till aktieägaravtal.

Datum 2024-06-24, kl 09:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.