Bulten genomför förändringar i koncernledningen

För att uppnå de strategiska ambitionerna på de marknader Bulten verkar och ytterligare öka innovationskraften genomförs förändringar i Bultens koncernledning. Den nya organisationen kommer att bättre säkerställa bolagets målsättningar samt visionen om att skapa och leverera de mest innovativa och hållbara fästelementslösningarna.

Bulten verkar på en global marknad som är under ständig förändring. De senaste åren har förutsättningarna i Europa, Asien och Nordamerika förändrats och kunderna efterfrågar i ännu högre utsträckning än tidigare regional närvaro av sina leverantörer. Mot bakgrund av detta och i kombination med Bultens kraftiga tillväxt, har ledning och styrelse identifierat ett behov av att flytta mer beslutskraft till regionerna för att bättre svara upp mot varje marknads unika förutsättningar. Därmed genomförs nu en omorganisation, från en global funktionell struktur till en tvärfunktionell regional struktur, där de tre regionerna får fullt ansvar för försäljning och produktion.

Till regionalt ansvariga har följande utnämnts:

  • Markus Baum – President Region Europe
  • Bent Wessel-Aas – Interim President Region Asia
  • Chad F. Squires – Vice President Region North America

Rekrytering pågår för att permanent tillsätta rollen som President Region Asia.

För att ytterligare förstärka Bultens expertis inom produktutveckling och innovation genomförs även en omorganisation av bolagets ingenjörsresurser. Emmy Pavlovic, tidigare SVP Technology and Innovation, utses till Chief Technical Officer (CTO) och får utöver ansvar för sitt befintliga innovationsteam även ansvar för applikationsingenjörer samt framtida berednings/processingenjörer. Att samla ingenjörerna i en och samma funktion kommer att stärka förmågan att svara på kundernas framtida behov av nya typer av tekniska lösningar.

Bultens koncernledning består efter dessa förändringar av följande:

  • Christina Hallin – Interim President and CEO (fr.o.m. 9/2)
  • Anna Åkerblad – CFO
  • Markus Baum – President Region Europe
  • Bent Wessel-Aas – Interim President Region Asia
  • Emmy Pavlovic – CTO
  • Claes Lindroth – SVP Purchasing and Quality
  • Marlene Dybeck – SVP HR and Sustainability
  • Ulrika Hultgren – SVP Corporate Communications and IR

Med anledning av att Bultens verksamhet i Nordamerika fortfarande är begränsad kommer Chad F. Squires inte att vara ordinarie medlem av företagsledningen utan adjungeras vid behov på samma sätt som Felix Lian, Managing Director för Bultens asiatiska dotterbolag Exim & Mfr Enterprise. Bägge rapporterar till Bultens President and CEO.

Nuvarande President and CEO Anders Nyström har som tidigare kommunicerats valt att lämna bolaget, vilket sker den 9 februari.

Datum 2024-01-31, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!