Styrelsen i BrandBee Holding AB (publ) föreslår företrädesemission om cirka 12,4 MSEK

MAR

Styrelsen för BrandBee Holding AB ("BrandBee" eller "Bolaget") meddelar i dag att styrelsen avser kalla till en extra bolagsstämma som ska hållas den 27 mars 2024 för beslut om en företrädesemission av högst 6 188 883 620 aktier ("Företrädesemissionen"). Vid fullteckning av Företrädesemissionen kommer Bolaget tillföras cirka 12,4 MSEK före emissionskostnader. Kallelse till den extra bolagsstämman offentliggörs genom separat pressmeddelande. Styrelsen har för avsikt att upphandla garantiåtaganden för att få företrädesemissionen fullt ut garanterad.

Bakgrund och motiv
Bakgrunden och motiven till Företrädesemissionen är att stärka rörelsekapitalet för den befintliga verksamheten samt utveckla och förvärva nya bolag.

Huvudsakliga villkor för Företrädesemissionen
Styrelsens förslag till den extra bolagsstämman innefattar att Företrädesemissionen genomförs i enlighet med nedan angivna huvudsakliga villkor. Den som på avstämningsdagen den 3 april 2024 är registrerad som aktieägare i Bolagets aktiebok förd av Euroclear Sweden AB har företrädesrätt att teckna aktier ("Aktier") i Bolaget i förhållande till befintligt aktieinnehav i Bolaget. För en aktie ges företrädesrätt att teckna tio nya aktier. Av praktiska skäl sker teckning av aktier i units om tio aktier till en teckningskurs om 0,02 kronor per unit ("Uniträtter"), motsvarande 0,002 kronor per aktie. För det fall Företrädesemissionen fulltecknas kommer Bolaget tillföras en emissionslikvid om cirka 12,4 MSEK före emissionskostnader som förväntas uppgå till cirka 0,4 MSEK. Sista dag för handel i Bolagets aktier inklusive rätt att erhålla Uniträtter är den 28 mars 2024. Första dag för handel exklusive rätt att erhålla Uniträtter är den 2 april 2024. Teckningsperioden i Företrädesemissionen löper från den 5 april 2024 till och med 19 april 2024 medan handeln med Uniträtter löper från den 5 april 2024 till och med den 16 april 2024.

Aktier som inte tecknas med stöd av Uniträtter ska i första hand tilldelas dem som tecknat aktier med stöd av Uniträtter som ansökt om att teckna ytterligare aktier utan stöd av Uniträtter i förhållande till det antal Uniträtter som var och en utnyttjat för teckning av aktier och i den mån detta inte kan ske genom lottning. I andra hand ska tilldelning ske till övriga som anmält sig för teckning utan stöd av Uniträtter i förhållande till antalet tecknade aktier och i den mån detta inte kan ske genom lottning. Eventuella återstående aktier ska tilldelas emissions-garanterna med fördelning i förhållande till storleken på de ställda emissionsgarantierna.

Den av styrelsen föreslagna Företrädesemissionen kräver beslut av en extra bolagsstämma samt att den extra bolagsstämman även beslutar om föreslagen justering av gränserna för aktiekapital och antal aktier i Bolagets bolagsordning.

Investeringsmemorandum
Ett investeringsmemorandum och anmälningssedel kommer att hållas tillgängligt före teckningsperiodens början på Bolagets hemsida www.BrandBee.com. Beräknad dag för publicering av det investeringsmemorandum som upprättats är den 4 april 2024.

Förändring av antal aktier och aktiekapital samt utspädning
För det fall Företrädesemissionen fulltecknas kommer Bolagets aktiekapital att öka med Bolagets aktiekapital ska ökas med högst 12 377 767,24 kronor genom nyemission av högst 
6 188 883 620 Aktier. Aktieägare som inte deltar i Företrädesemissionen drabbas av en utspädning om cirka 91 procent. Det antecknas att ovan beräkningar är baserade på att aktiens kvotvärde uppgår till 0,002 SEK efter förslag till att beslut om minskning av aktiekapitalet utan indragning av aktier, vilket kommer att röstas om på en extra bolagsstämma den 27 mars 2024 i Bolaget.

Extra bolagsstämma
Bolaget kommer genom ett separat pressmeddelande att kalla till en extra bolagsstämma som kommer hållas den 27 mars 2024.

Preliminär tidplan för Företrädesemissionen

  • 27 mars 2024 Extra bolagsstämma               
  • 28 mars 2024 Sista handelsdag i aktien med rätt att delta i Företrädesemissionen  
  • 2 april 2024 Första handelsdag i aktien utan rätt att delta i Företrädesemissionen              
  • 3 april 2024 Avstämningsdag för rätt till deltagande i Företrädesemissionen 
  • 4 april 2024 Beräknad dag för offentliggörande av investeringsmemorandum      
  • 5 april 2024 -- 16 april 2024 Handel med Uniträtter
  • 5 april 2024 -- 19 april 2024 Teckningsperiod för Företrädesemissionen        
  • 24 april 2024 Beräknad dag för offentliggörande av utfallet i Företrädesemissionen

Denna information är sådan information som Brandbee är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 februari 2024 klockan 17.35

Stephan Knowles, Styrelseordförande Brandbee Holding AB
ir@brandbee.com

Om Brandbee Holding AB
Brandbee Holding AB är ett bolag verksamt inom digital marknadsföring. Brandbee hjälper företag att skapa professionell video, specialister som hjälper företag att utveckla strategier för sin digitala marknadsföring, med fokus på sökmotoroptimering, digital analys, sociala medier och mätning. Brandbee vill vara det självklara valet för företag som vill stärka sin kommunikation samt öka sin försäljning och varumärkeskännedom på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt. Mer information om bolaget finns på www.brandbee.com

Datum 2024-02-23, kl 17:35
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!