Norska Lagmannsretten ger Boozt rätt i tvist med norska Skatteverket (Skatteetaten)

MAR

Boozt Fashion AB har idag delgivits Borgarting Lagmannsrett dom i mål mellan Boozt Fashion AB och det norska Skatteverket (Skatteetaten). Målet gäller giltigheten av det norska Skatteverkets beslut den 30 september 2022 om avslag på Boozts ansökan om förenklad registrering för mervärdesskatt i det så kallade VOEC-registret.

Det norska Skatteverkets avslag från september 2022 grundade sig på påståendet att Boozt hade bedrivit försäljning i Norge istället för till Norge, och således erhållit inhemska norska inkomster, ett påstående som Boozt har bestridit. I september 2023 beslutade Oslo tingsrätt att Boozt inte skulle anses ha inhemska norska intäkter och att det norska Skatteverkets beslut från den 30 september 2022 därför grundade sig på en felaktig lagtolkning.

I den enhälliga dom som Lagmannsretten meddelat idag fastställs den norska tingsrättens domslut. Lagmannsrettens dom innebär att det norska Skatteverkets beslut från september 2022 är ogiltigt.

Domen från Lagmannsretten vinner laga kraft senast den 12 september 2024, såvida den inte överklagas till den norska högsta domstolen (Høyesterett) inom denna tidsfrist.

Datum 2024-06-25, kl 09:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!