Norsk domstol ger Boozt rätt i tvist med norska Skatteetaten

MAR

Boozt Fashion AB har idag delgivits Oslo Tingretts dom i mål mellan Boozt Fashion AB och det norska Skatteetaten (målnummer: 23-029281TVI-TOSL/02). Målet gäller giltigheten av den norska Skatteetatens beslut den 30 september 2022 om avslag på Boozts ansökan om förenklad registrering för mervärdesskatt.

Det aktuella avslagsbeslutet grundades på Skatteetatens uppfattning att Boozt har ägnat sig åt s.k. inhemsk norsk omsättning, vilket Boozt har bestridit. Oslo Tingsrett finner efter genomgång av omständigheterna i målet att Boozt ska anses sakna inhemsk norsk omsättning och att Skatteetatens beslut den 30 september 2022 således bygger på en felaktig rättsuppfattning. Domen innebär att den norska Skatteetatens beslut den 30 september 2022 är ogiltigt och att den norska staten ska ersätta Boozts rättegångskostnader.

Domen från Oslo Tingsrett vinner laga kraft fyra veckor efter den delgivits till parterna, såvida den inte överklagas till Lagmanssretten inom denna tidsfrist.

Om Oslo Tingsretts dom vinner laga kraft så kommer det indirekt medföra en hädanefter slopad skyldighet för Boozt att betala norsk tullavgift på produkter som säljs till norska kunder. Under räkenskapsåret 2022 uppgick dessa tullavgifter till uppskattningsvis 45 MSEK. Den kostnadsbesparande effekten av Oslo Tingsretts dom förväntas – om den vinner laga kraft – få full effekt först under år 2024.

Datum 2023-09-08, kl 15:39
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!