Boozt inleder återköpsprogram av egna aktier

MAR

Med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 26 april 2023 har styrelsen i Boozt AB (”Boozt”) beslutat att inleda ett återköpsprogram avseende egna stamaktier.

Syftet med återköpsprogrammet är att möjliggöra för bolaget att över tid anpassa sin kapitalstruktur till sitt kapitalbehov, och därmed bidra till ett ökat aktieägarvärde. Avsikten är för närvarande att de aktier som återköps ska dras in genom beslut vid kommande bolagsstämmor.

Återköp av egna aktier får endast ske på Nasdaq Stockholm samt i enlighet med följande villkor:

  • Återköp ska ske i enlighet med Nasdaq Stockholm’s Regelverk för emittenter (”Regelverket”).
  • Återköp få inledas tidigast den 22 juni 2023 och får pågå längst till årsstämman 2024.
  • Återköp får ske vid ett eller flera tillfällen, till ett pris per aktie inom det vid var tid registrerade börskursintervallet (dvs. I intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs) som publiceras på Nasdaq Stockholm.
  • Återköp får ske endast med iakttagande av de mängdbegränsningar för köp av egna aktier som anges i Regelverket.
  • Det totala antalet aktier som får återköpas får inte resultera i att bolagets aktieägande (inklusive innehav av egna C-aktier) överstiger 10 procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget vid varje tidpunkt och beloppet som ska
    betalas för återköpta aktier får sammanlagt inte överstiga 200 miljoner kronor.
  • Betalning för förvärvade aktier ska erläggas kontant.

Det totala antalet aktier i Boozt uppgår till 68 289 488, varav 65 809 262 är stamaktier och 2 480 226 är C-aktier. Samtliga C-aktier innehas av Boozt för att säkerställa bolagets åtaganden i utestående aktieprogam. Boozt innehar idag inga stamaktier.

Datum 2023-06-21, kl 13:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!