Starka långtidsdata med CERAMENT®G vid svåra öppna frakturer – studie från Manchester University Hospital

BONESUPPORT, ett ledande företag verksamt inom ortobiologi för behandling av skelettskador, meddelar idag att den senaste publiceringen av långtidsdata visar fortsatt låg amputationsfrekvens och få djupa infektioner med företagets antibiotikafrisättande bengraftsubstitut CERAMENT G.

Studien genomfördes på 81 patienter som genomgick en enstegsprocedur med CERAMENT G. Patienterna inkom till sjukhuset med betydande vävnadsförlust och blottlagd benvävnad. Efter en uppföljningstid på i genomsnitt 55,8 månader, efter operation, konstaterades att 96,3% av patienterna undvikit en amputation, 96% uppnått benläkning inom 12 månader och 96,3% undvikit djup infektion.

"För att uppnå förbättrade funktionella resultat för patienten, tyder vår kliniska erfarenhet på att CERAMENT G är ett viktigt tillägg att överväga vid komplex benrekonstruktion", säger dr. Anand Pillai, kirurg inom ortopedi och trauma.

Patienterna i studien klassificerades med en av de allvarligaste kategorierna av öppna frakturer (Gustilo-Anderson klass IIIB), vanligen orsakad av trafikolyckor. Tidigare publikationer avseende den här patientkategorin har visat en amputationsfrekvens på upp till 16%, utebliven benläkning upp till 29% och en förekomst av djupa infektioner så hög som 52%.

Datum 2023-05-25, kl 09:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!