CERAMENT® bidrar till färre amputationer – ny data från Australien

BONESUPPORT AB, ett ledande företag verksamt inom ortobiologi för behandling av skelettskador, meddelar idag starka resultat i en australiensisk studie inom behandling av beninfektion till följd av diabetesrelaterade fotsår. Studieresultaten visar en amputationsfrekvens vid användning av CERAMENT® G eller CERAMENT® V om 2 procent vilket är betydligt lägre än kontrollgruppen på 18 procent som fick standardbehandling. Resultaten ligger i linje med tidigare publicerade europeiska studier.

”Studien är en milstolpe eftersom det är den första att publicera effektdata avseende användning av antibiotikafrisättande CERAMENT i Australien. Den betydligt lägre amputationsfrekvensen ligger i linje med tidigare studier och är ett viktigt argument när vi arbetar för ett ökat upptag på den australiensiska marknaden”, säger Emil Billbäck, vd för BONESUPPORT™.

Resultaten från studien visar att användning av CERAMENT G eller CERAMENT V inte bara avsevärt minskar risken för amputation och kirurgiska ingrepp, utan också främjar effektiv läkning och kortare sjukhusvistelser jämfört med kontrollgruppen som fick konventionell behandling. Antalet vårddagar var 12,6 jämfört med 25,1 för kontrollgruppen.

I dag lever ca 540 miljoner människor runt om i världen med diabetes, en siffra som väntas öka till 640 miljoner redan 2030. Årligen genomförs ca 1.6 miljoner amputationer till följd av diabetesrelaterade fotsår.

CERAMENT G är marknadsgodkänt i Australien och CERAMENT V har förskrivits per patient.

Datum 2024-06-10, kl 11:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!