Lägre genomsättning på grund av produktionsstörningar i Aitik

REG

Ett oplanerat underhållsstopp på en av två primärkvarnar har inträffat till följd av en skada mellan gavel och lagertapp. Produktionen i den berörda kvarnlinjen är stoppad och förväntas återstartas under december.

Därtill har säsongsrelaterade och ogynnsamma väderförhållanden i mitten av november resulterat i förhöjda kvävedioxidnivåer i luft i Aitik. Detta medförde restriktioner på stora delar av Aitiks industriområde och produktionen begränsades.

Sammantaget innebär detta att Aitiks genomsättning under det fjärde kvartalet 2023 nu bedöms uppgå till drygt 9 Mton, jämfört med drygt 11 Mton som kan förväntas under mer normala förutsättningar. Guidning för koppar- respektive guldhalt påverkas ej av ovan produktionsstörningar.

För ytterligare information vänligen kontakta: 

Klas Nilsson, Director Group Communications, tel: 070-453 65 88,

klas.nilsson@boliden.com

Denna information är sådan information som Boliden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom chefen för Investor Relations försorg, för offentliggörande den 29 november 2023, klockan 08:00 CET.

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Vi är Europas producent av hållbara metaller och bedriver, med våra värderingar omsorg, mod och ansvar som ledord, verksamheter inom prospektering, gruvor, smältverk och återvinning. Vi är över 6000 medarbetare och omsätter årligen cirka 85 miljarder SEK. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

Datum 2023-11-29, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!