Dom i tvisten mellan Junta de Andalucia och Boliden

- Samtidigt som dammolyckan är oerhört beklaglig bekräftar tingsrättens dom vår syn att de omfattande saneringsinsatser som Boliden genomförde och den kompensation som utgavs i samband med olyckan var tillfredsställande och att Boliden därigenom agerat snabbt och på ett ansvarsfullt sätt, säger Mikael Staffas, vd och koncernchef Boliden.

Beslutet kan överklagas till nästa instans.

1998 inträffade en olycka i Apirsa-gruvan i Andalusien då dammen vid gruvan brast. Även om miljöpåverkan var omfattande, skadades inga människor i samband med olyckan. Mycket stora och framgångsrika saneringsinsatser genomfördes av både Boliden och myndigheter. Redan ett år senare kunde gruvan återöppnas, men något år senare stängdes gruvan till följd av låga världsmarknadspriser. Olyckan orsakades sannolikt av konstruktionsfel på dammkroppen som byggdes flera år innan gruvan kom i Bolidens ägo.

Datum 2023-07-28, kl 13:15
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!