Boliden publicerar Års- och hållbarhetsredovisning 2023

REG

Bolidens Års- och hållbarhetsredovisning 2023 finns nu tillgänglig på www.boliden.com.

Rapporten belyser bolagets utveckling och resultat kopplat till bland annat produktivitet, investeringar och hållbarhet. Temat för rapporten är Metaller producerade i Europa.

Den tryckta versionen av Års- och hållbarhetsredovisningen kommer att finnas tillgänglig i april och distribueras till de aktieägare som sedan tidigare prenumererar på tryckta publikationer.

Boliden har också publicerat årsredovisningen på svenska i ett enhetligt elektroniskt rapporteringsformat (ESEF).

Parallellt har Bolidens reviderade Sustainability Index-rapport i enlighet med Global Reporting Initiatives (GRI) riktlinjer publicerats. Den inkluderar också information i förhållande till FN:s Global Compacts tio principer samt rapportering i enlighet med Task Force on Climate-Related Disclosures (TCFD). Sedan 2021 rapporterar Boliden även enligt Sustainability Accounting Standards Board (SASB) samt International Council on Mining and Metals (ICMM).

För ytterligare information vänligen kontakta:
Klas Nilsson, Director Group Communications, Tel: 070-453 65 88
Email: klas.nilsson@boliden.com

Denna information är sådan information som Boliden AB är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 mars 2024 kl. 09.00 CET.

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Vi är Europas producent av hållbara metaller och bedriver, med våra värderingar omsorg, mod och ansvar som ledord, verksamheter inom prospektering, gruvor, smältverk och återvinning. Vi är omkring 6000 medarbetare och omsätter årligen cirka 80 miljarder SEK. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

Datum 2024-03-06, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!