Boliden inviger hållbarhetspark intill Aitik

Med syfte att stärka biologisk mångfald samt skapa tillgängliga naturupplevelser för allmänheten inviger Boliden idag Hållbarhetsparken Sarkanenä intill Aitik. Ambitionen är att ytterligare hållbarhetsparker ska introduceras i anslutning till aktiva eller nedlagda verksamheter.

- Gruvor har ofrånkomligen en påverkan på miljön och närsamhället där brytningen sker. Genom att återställa marken eller avsätta annan mark och initiera insatser för att främja biologisk mångfald kan vi emellertid stärka naturvärdena totalt sett och bidra till långsiktiga lösningar både för oss och andra, säger Åsa Jackson, direktör People & Sustainability, Boliden.

Bolidens Hållbarhetsparker är områden inom vårt markinnehav bestående av skogsmark, nedlagd verksamhet eller mark i anslutning till aktiv verksamhet som kan öppnas för allmänheten. Hållbarhetsparkerna utgår från platsens förutsättningar och ska visa på platsens historia och Bolidens delaktighet, både historiskt, idag och i framtiden.

Vid samtliga parker kommer en väderskyddad samlingsplats finnas tillgänglig liksom naturupplevelser i form av bland annat stigar, lekfulla inslag och något att lära sig om biologisk mångfald. Den information som också kommer finnas tillgänglig utgår från ekologiska, ekonomiska, sociokulturella och juridiska aspekter, t.ex. vilka naturvärden som fanns på platsen och hur dessa kan återskapas och stärkas. Sarkanenä Hållbarhetspark är belägen cirka 10 km söder om Gällivare längs vägen mot Nattavaara och inkluderar bland annat en vandringsslinga på ca 2 km med en upplevelsestig.  

För ytterligare information vänligen kontakta:
Klas Nilsson, Director Group Communications, tel: 070-453 65 88,
klas.nilsson@boliden.com


 

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Vi är Europas producent av hållbara metaller och bedriver, med våra värderingar omsorg, mod och ansvar som ledord, verksamheter inom prospektering, gruvor, smältverk och återvinning. Vi är över 6000 medarbetare och omsätter årligen cirka 85 miljarder SEK. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

www.boliden.com

Datum 2023-09-18, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!