Biovica International

Biovica tecknar ramavtal

MARKN.

Biovica, verksamt inom blodbaserad cancerövervakning, har tecknat ett ramavtal (master service agreement) med ett biotechbolag som innebär att Biovica tillhandahåller sina analyser och tjänster för TKa-testning. Avtalet möjliggör flera arbetsorder, varav den första är 1,2 miljoner kronor.

Serviceavtalet innebär att Biovica kan utföra TKa-testning för utvärdering av celldelningsaktivitet i till exempel registreringsgrundande läkemedelsutvecklingsstudier som genomförs av denna nya kund. Testtjänsten är fokuserad på användningen av Biovicas TKa-analys och expertis inom tolkning av TKa-svar.

Genom avtalet kommer Biovica att bidra till utvecklingen av nästa generations CDK4/6-hämmare vid bröstcancer som kan vara de första i sitt slag (first in class).

"Vi är mycket glada över att se den stora efterfrågan på vår Pharma Services Business. Avtalet kompletterar vår nuvarande lista av 13 ramavtal med läkemedels/bioteknikbolag och är ett viktigt steg som kan leda till utvecklingen av ett nytt Companion Diagnostic (CDx)-test. I slutändan är korrelationen mellan TKa, förbättrat svar på CDK-hämmare och förbättrade patientresultat det Biovica strävar efter å patienternas vägnar", säger Henrik Winther, SVP Business Development på Biovica.

Datum 2024-03-12, kl 08:00
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!