Biovica International

Biovica tecknar nytt avtal inom läkemedelsutveckling

MARKN.

Biovica, verksamt inom blodbaserad cancerövervakning, har tecknat ett ramavtal (master service agreement) och den första arbetsordern med ett USA-baserat biopharmabolag specialiserat på bröstcancer. Avtalet innebär att Biovica tillhandahåller sina tjänster för TKa-testning för att stödja utvecklingen av nya behandlingar genom prekliniska och kliniska studier.

Enligt avtalet kommer Biovica att bidra till utvecklingen av nya (first-in-class) makromolekylhämmande behandlingar för bröstcancer, särskilt för patienter som inte längre svarar på CDK4/6-hämmare. Biovicas kommer att leverera TKa-analys och expertis inom tolkning av TKa-svar. Det initiala arbetsordern är värd 0,75 miljoner kronor.

"Efterfrågan på vår Pharma Services Business är fortsatt starkt växande. Detta avtal läggs till vår befintliga portfölj av 14 ramavtal med läkemedels- och bioteknikbolag och är ett viktigt steg mot att utveckla en Companion Diagnostic (CDx)-produkt. Biovica strävar efter att korrelera TKa-nivåer med förbättrat behandlingssvar och bättre patientresultat," säger Anders Rylander, vd för Biovica.

Datum 2024-06-28, kl 08:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.