Biovica International

Biovica får positivt patentbesked gällande immunoterapier

MARKN.

Biovica, verksamt inom blodbaserad cancerövervakning, har fått en positiv IPRP (International Preliminary Report on Patentability) som täcker användningen av TKa som en prognostisk och monitoreringsmarkör inom området immunoterapier (immune checkpoint inhibitor, ICI), vilket utökar marknadspotentialen för DiviTum TKa-teknologin fyra till sex gånger.

"Detta är ett mycket viktigt steg för Biovica för att göra vår DiviTum TKa-teknologi mer allmänt tillgänglig som ett standardverktyg för monitorering av behandlingseffekt inom cancerbehandling, och därigenom öka marknadspotentialen och hjälpa fler patienter att få den mest optimala behandlingen", sa Anders Rylander, vd för Biovica.

IPRP utfärdas av European Patent Office (EPO) som också är den internationella granskningsmyndigheten vilket gör att ytterligare ansökningar i Europa för ett internationellt patent inte behövs.

EPO har konstaterat att alla påståenden (claims) verkligen är nya, har innovationshöjd och täcker "cancer" som en allmänt använd term - inte bara en enskild cancersjukdom. Detta möjliggör en för snabb process för patentutfärdande i Europa.

I andra territorier utanför Europa kommer det att vara upp till patentmyndigheten i respektive territorium att själva att bestämma i hur stor utsträckning de tar hänsyn till denna IPRP. I nästa steg kommer Biovicas IPRP att skickas av International Bureau vid World Intellectual Property Organization till olika utsedda kontor för övervägande under de nationella faserna.

Datum 2024-03-19, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!