Biotages vd och koncernchef lämnar sitt uppdrag

MAR

Allt medan Biotages verksamhet fortsätter att utvecklas väl, lämnar Tomas Blomquist sitt uppdrag som vd och koncernchef för Biotage AB med omedelbar verkan. Detta efter samråd med styrelsen. Biotage styrelseordförande Torben Jørgensen har utsetts av styrelsen som tillförordnad vd under perioden fram till att rekryteringen av en ny vd avslutats.

”Styrelsen vill tacka Tomas Blomquist för de fyra år som han lett företaget. I turbulenta tider, inte minst under effekter från geopolitiska händelser och en global pandemi, har bolaget under Tomas ledning fördubblats i storlek. När Biotage nu ger sig in i nästa tillväxtfas har vi enats om att det krävs ett nytt ledarskap med en annan profil som kan ta ett redan framgångsrikt bolag till nästa nivå.” säger Torben Jørgensen, styrelseordförande.

Eftersom Torben Jørgensen tillträder som tillförordnad vd har han avgått som styrelseordförande. Torben Jørgensen kvarstår dock som styrelseledamot.
Kieran Murphy har utsetts till styrelseordförande för den tid som Torben Jørgensen agerar som tillförordnad vd, vilket skett i dialog med valberedningen. Kieran Murphy tar också över Torben Jørgensens roll som adjungerad i valberedningen.
 

Datum 2024-01-04, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!